Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOMČILO OTAŠEVIĆ ZA STORY O SUPRUZI JELENI, DJECI I KARIJERI: 'Nitko te ne pita niti te treba pitati'

Autor Valentina Boltiš

Momčilo Otašević za Story.hr progovorio je o supruzi Jeleni Perčin, njihovoj djeci te svojoj glumačkoj karijeri.

 Momčilo Otašević i Jelena Perčin su u braku od 2018. Izvor: Rober Gašpert

Momčilo Otašević (32) bio je jedan od brojnih zvijezda na devetom Jana Story Hall of Fameu koji se održao 7. lipnja, a osvojio je i nagradu u kategoriji Najboljeg glumca.

Popularni glumac i miljenik žena tom je prilikom za Story.hr otkrio detalje o svom privatnom životu i koliko stigne vremena provesti s djecom i suprugom Jelenom Perčin (41). 

Također se osvrnuo na svoje glumačke angažmane.

Koliko se uz posao stignete posvetiti sinu Jakši (1) i kćeri Maši (3)?

Što sam iskusniji, kako idu godine, tako shvaćam da je ovo grozno zanimanje za iskombinirati s roditeljstvom. Dosta sam toga propustio. Da ne ispadne prepatetično, da ne ispadne jadni glumci. Nismo jadni, mi radimo posao koji volimo i to je predivno, ali meni su sahranjeni pet, šest bliskih ljudi, što bake, djedovi, ujaci, stričevi, prijatelji. Nismo mogao biti ni na pogrebu nego snimam negdje ili igram predstavu ili sam pročitao govor na bakinoj sahrani i onda išao na premijeru predstave. Nitko te ne pita niti te treba pitati, sve je ok, ali jednostavno u neku ruku je ovaj posao surov. Mi ga volimo pa nam lako pada. Ali je surov, propuštamo ogromno vrijeme, imamo velika odricanja i nije to baš tako.

Povezane vijesti

Mislio sam kad sam prvo dijete dobio, bit će to bolje, bit će to lakše. Neće. Samo mi je teže, samo više posla imam i više mi nedostaju. To je jedna od nekoliko mana mog posla. Propuštam puno toga.

 Jelena Perčin i Momčilo Otašević u braku su od 2018. Izvor: Krasnodar Peršun

Vi zapravo jurite iz projekta u projekt, traženi ste u našim domaćim serijama?

Glumim u serijama, filmovima i predstavama. To traži ogromno vrijeme i ja se trudim maksimalno to odraditi. Maksimalno sam posvećen poslu, ali iz tog razloga trpi obitelj. To definitivno nije lako, a kako vrijeme odmiče, sve to mi teže pada jer se dogodi da snimam recimo sad mjesec dana u Beogradu i Zagrebu. Putujem svaki tjedan u oba smjera i sad treba u to ubaciti i spavanje, stavite negdje ljubav koju ćete pružiti djeci. Nemoguće je, ali tako mora biti jer tko će ako ne ja i kada ako ne sada. Volim svoj posao i maksimum dajem, ali nekad nije lako.

Koliko je važna potpora vaše supruge? Stavila je sebe u drugi plan kod karijere i posvetila se vašoj djeci jer ipak je ona isto bila tražena u serijama i drugim projektima.

Njezina podrška je maksimalna. Bila je angažirana i bit će opet vrlo brzo. Dosad je morala nekoliko uloga odbiti zbog cjelokupne situacije, zbog dvoje male djece. Na kraju krajeva bit ću otvoren i reći da su muški honorari uvijek veći. To je grozna realnost. I onda u ovoj situaciji kada mladi bračni par, mladi u smislu friški u braku, ima dvoje male djece, tu je i Lota od 13 godina koja je s nama, odlučimo da se ja posvetim poslu jer je honorar veći. Nekad se dogodi, pogotovo sad kad imam djecu, da prihvatim i nešto što mi se ne sviđa jer moram jer sad se brinem za peteročlanu obitelj. Eto, subotu sam snimao cijeli dan seriju 'Kumovi', a onda išao za Beograd, u nedjelju sam snimao cijeli dan od podne do ponoći. U ponoć SAM upalio auto i došao do Zagreba. U ponedjeljak ujutro snimao u Zagrebu, otišao u Beograd, došao nakon toga u Hrvatsku u tri u noći, počeo snimati u 7 ujutro, završio sam to i došao na Story Hall of Fame.

 Jelena Perčin i Momčilo Otašević imaju dvoje djece Izvor: Robert Gašpert

Kako uspijevate odraditi svoje uloge, zapamtiti tekst kada toliko malo spavate i radite na više projekata?

Imam tu vještinu, talent za pamćenje, jednostavno to sam stekao mukotrpnim radom koji se isplati. Dogodi se da tekst učim 30-ak sekundi. Ako scena ima pet stranica, treba mi minuta. Istrenirao sam se da budem ekstremno brz. Kad sa sapunice dođem na bilo koje drugo snimanje na kojem imam pet scena na dan, meni je to ravno odmoru jer za 'Kumove', bilo koju drugu seriju, znam snimiti po 20 scena na dan.

Gledaju li vas vaša djeca u seriji 'Kumovi' na televiziji?

Ne baš jer uglavnom slušaju glazbu i gledaju crtane filmove. Prvi put sam doživio to što su mi drugi glumci pričali, da moje dijete gleda seriju. Jednogodišnji Jakša gleda i ništa mu nije jasno i vidi me tamo, vidi me kraj sebe, a trogodišnja Maša kaže kada u seriji 'Kumovi' kažu Janko: 'Nije on Janko, on je tata. On je moj tata Močilo'.

 Jelena Perčin i Momčilo Otašević upoznali su se na snimanju serije Zora dubrovačka Izvor: Filip Hofer

Prošlog mjeseca ste vi i supruga imali četvrtu godišnjicu braka. Jeste li je obilježili na poseban način?

Nismo stigli skoro pa ništa jer je takav tempo trenutno. Snimam glavnu ulogu ovdje u Hrvatskoj, ondje u Beogradu.

A jeste li osoba koja pamti takve stvari, godišnjice, rođendane?

Apsolutno, ali sam isto tako i osoba koja pamti da je nešto propustila pa će nadoknaditi puta 10. Jednostavno je takav opis posla. Što sam stariji, sve više to shvaćam. Imam želju ići s 40 u penziju, a to znači da dođem do toga da mogu više birati uloge, a ne da je situacija da moram to prihvatiti. Zapravo rijetki glumci imaju privilegiju biranja uloga, to je vjerojatno normalna stvar u drugim zemljama, u Hollywoodu. Ovdje ti kažu super je da snimaš.

Završava li sada snimanje 'Kumova'? Ljeto dolazi pa hoćete li uzeti godišnji odmor i 'pobjeći' negdje s obitelji?

Nadam se da da. 'Kumovi' završavaju 1. srpnja, svibanj i lipanj mi je ispao tako da ih usporedno snimam s 'Beležnicom profesora Miškovića' u Srbiji. U srpnju snimam samo 'Beležnicu' pa ću se preporoditi kada dođe sedmi mjesec jer ću imati samo jedan projekt. Kolovoz ću iskoristiti za obitelj, prijatelje, ali definitivno za suprugu i djecu. Jedino da me Tarantino zove, njemu ću pristati na ulogu. Tko me drugi nazove, reći ću mu: 'Stari, na odmoru sam'.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image