Poznati dalmatinski pjevač Jasmin Stavros otkrio je za Story.hr da će nakon 20 godina nastupiti na Splitskom festivalu, ali i kako će provesti ljeto te poneki detalj iz svog privatnog života.

Stavros će nastupiti  s pjesmom 'Zora je' koju je opisao kao svjevrsnu inačicu njegovog poznatog davnog hita 'Umoran' te ju opisao kao 'umoran sam u 21. stoljeću'. Na naše pitanje zašto tolike godine nije nastupao na poznatom festivalu, pjevač je odgovorio:

'Naprosto nisam imao adekvatnu pjesmu, a sad imam. Nudili su mi prije neke pjesme, ali one nisu zadovoljavale moja razmišljanja i moje prohtjeve', pojasnio je. Pjesma je nastala u suradnji s poznatim hitmejkerima Fedorom Boićem i Nenadom Ninčevićem.

Otkrio nam je i da najviše uživa u životu u prirodi. Preko ljeta boravi u kući na brdu na Korčuli, a ostatak godine je u mirnom mjestašcu nedaleko od Jastrebarskog.

'Obje su kuće na osami. Ne mogu više podnijeti gužve i uživam u prirodi i miru koju mi pruža takav život. Ja sam čovjek od prirode.'

Inače, Stavros i njegova supruga imaju dvije kuće na otoku Korčuli. U jednoj, onoj na brdu, živi on, a drugu koja se nalazi u mjestu Prigradica, iznajmljuju tijekom turističke sezone.

'Iznajmljivanjem se bavi moja supruga. To je sve ona preuzela i ja s time nemam ništa. Nju to veseli i jako je angažirana oko toga. Iskreno, ja čak ne znam ni koliko iznosi najam kuće, ali znam da je procijenjena na oko dva i pol milijuna eura tržišne vrijednosti', iskreno je priznao.

Jasmin Stavros sa suprugom Žarkom dobio je dvoje djece
Story 

Naime, obje kuće posjeduju još od '90-ih godina. Kuća koju iznajmljuju je od kamena i cijela je u mediteranskom stilu.

'Nismo na toj kući radili nikakve preinake jer smo željeli da ostane autohtona i ima onaj pravi dalmatinski štih. Prije nekoliko godina napravili smo bazen i tada je supruga došla na ideju da bismo je mogli iznajmljivati', ispričao je Stavros.

Pojasnio je da je njemu ipak draže boraviti u kući na brdu jer mu više toliko ne odgovara niti blizina mora, već samo šuma. Ipak, ode na kupanje, a povremeno i 'u ribe'. 

Vrijeme provodi i sa svojim prijateljima koji, kako kaže, jako brinu o njemu.

'Moram na terapije jer sam operirao nogu, a tu je moj prijatelj koji me svaki dan vozi na bazen. Osim toga, jako brine i o mojoj prehrani. Hranim se zdravo jer sam imao problema s prehranom tako prijatelji vode računa da jedem obavezno dva obroka dnevno', kaže glazbenik koji je pojasnio da s nogom ima problema jer ju je prije godinu i pol ozlijedio na skijanju.

'Nakon 10 godina skijanja, istrošila se', kaže Stavros koji je otkrio da već ima dogovorene brojne gaže za ljeto.

Više fotografija Jasmina Stavrosa pogledajte u galeriji.

Instagram Jasmin Stavros i supruga Žarka u braku su dobili dva sina