Vojvotkinja Camilla, supruga princa Charlesa za nekoliko dana, točnije 17. srpnja, proslavit će 75. rođendan, a u utorak je započela sa slavljem.

Naime, magazin The Oldie priredio je zabavu povodom njezinog rođendana, a ona se održala u National Liberal klubu u Londonu.

Kako i priliči rođendanskoj proslavi, vojvotkinja je dobila tortu, a ona je bila ukrašena simbolima iz njezinog života. Tako se mogao vidjeti njezin grb, psi Bluebell i Beth i voljene knjige.

Camilla će uskoro proslaviti rođendan
Profimedia 

Početkom ovog mjeseca vojvotkinja je bila i zvijezda naslovnice koju je časopis Country Life objavio povodom 125. obljetnice. Zanimljivo je da je za nju zaslužna upravo amaterska fotografkinja Kate, a pozirala joj slavljenica Camilla.

Ona je osobno zamolila Kate da snimi fotografiju za specijalno izdanje, pisao je Glamour.

'Jako bih voljela da Catherine to učini', navodno je Camilla rekla uredniku Country Lifea Marku Hedgesu. Hedges je 'proveo tri ili četiri minute očajnički razbijajući glavu pokušavajući se sjetiti profesionalne fotografkinje po imenu Catherine', prije nego što je shvatio na koga je Camilla mislila.

'Otkrio sam da je to jedna od lakših stvari na koju sam mogao samo potvrdno kimnuti glavom', rekao je.

Budući da je u doba Instagrama sve 'meta', drugi je fotograf snimio Kate kako snima Camillu, što je Clarence House i podijelio na svom feedu. Na fotografiji je Kate Middleton odjevena u traperice, bijele tenisice i ružičastu jaknu dok stoji na travnjaku Camilline kuće u Wiltshireu, Raymill.

Kate Middleton fotografirala je Camillu za naslovnicu časopisa
Profimedia 

Inače, fotografiranje ima posebno mjesto u Kateinom srcu. Često snima svoju djecu za njihove službene rođendanske portrete, a radila je i fotografije za nekoliko knjiga i drugih projekata. Prema Peopleu, njezinu ljubav prema umjetnosti potaknuo je njezin djed po ocu, Peter Middleton, dok je bila dijete.

Ništa to ne bi bilo neobično da se još otprije nije pisalo kako između Camille i Kate vlada napetost. Magazin Star je pisao kako odnos dviju vojvotkinja, Camille, vojvotkinje od Cornwalla i Kate Middleton, vojvotkinje od Cambridgea, nije niti približno skladan kakvim ga predstavljaju u javnosti.

Ranije se pisalo kako Kate Middleton i Camilla nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Kate se navodno svojevremeno požalila suprugu Williamu kako je Camilla 'svekrva iz pakla'.

'Camilla je od osobe koja pomaže Kate da se uklopi u kraljevsku obitelj, postala osoba koja joj se miješa u apsolutno sve. Traži da bude uključena u sve službene mailove kao i Zoom sastanke, a nedavno je čak posjela osoblje Cambridgeovih i tražila od njih da ju obavještavaju o svemu što je vezano uz njihov raspored', ispričao je tada izvor za tabloid.

Dugo se šuška i kako je upravo Camilla lansirala trač kako William vara Kate, zbog čega njih dvije samo glume prisnost.

Konkretno, iz Camillinih usta je navodno izašlo ime Rose Hanbury, bivše manekenke i markize od Cholmondeleya koja je ranije bila bliska prijateljica vojvotkinje od Cambridgea. Navodna afera dogodila se 2019. godine kada je Kate bila trudna s trećim djetetom, princom Louisom.

Markiza je također u braku, a zbog svega se kraljevski par prestao družiti s njom i njezinim suprugom Davidom Rocksavageom za kojeg se udala sa svega 25 godina.

Više fotografija Williama i Kate pogledajte u galeriji.

Profimedia Princ George, princ Louis i princeza Charlotte, djeca princa Williama i Kate Middleton