Prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, preminula je u 74. godini života ovog četvrtka u svom domu na Upper East Sideu u New Yorku, a jučer je održana njezina sahrana.

Ivana Trump preminula je u 74. godini života
Profimedia 

Na sprovodu su bila njezina djeca Ivanka, Donald Trump Jr. i Eric, koje je dobila u braku s Trumpom, a on je stigao sa sadašnjom suprugom Melanijom i njihovim sinom Barronom. Melania je pritom bila na sigurnoj udaljenosti od Ivanke s kojom je navodno od početka u vrlo zategnutim odnosima.

Ivanka Trump na sprovodu majke Ivane Trump održala je emotivan govor
Profimedia 

'Imala je pamet; imala je ljepotu. Brinula se za nas troje željeznom rukom, ali i zlatnim srcem', rekao je njezin sin Eric Trump u govoru u katoličkoj crkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sideu, New York Post.

Njegova sestra Ivanka održala je emotivan govor rekavši kako je njezina majka pionirka u poslovnom svijetu.

'Dok sam odrastala, majka mi nije govorila da žena može učiniti sve što poželi - pokazala mi je. Bila je pionir i kod muškaraca i kod žena. Majka mi je jednom rekla da ne postoji ništa što ne može raditi u štiklama. Naučila nas je kako loviti ribu kopljem, a zatim skuhati ono što ulovimo. Moja mama nam je proširila um', rekla je sprežući suze.

Melania Trump, Donald Trump, Ivanka Trump i Erik Trump bili su na sprovodu Ivane Trump
Profimedia 

Obitelj Ivane Trump bila je ta koja je potvrdila vijest o njezinoj smrti. 'Naša je majka bila nevjerojatna žena, sila u poslu, sportašica svjetske klase, velika ljepotica, te brižna majka i prijateljica. Ivana Trump je bila borac. Pobjegla je iz komunizma i prigrlila ovu zemlju. Naučila je svoju djecu o hrabrosti i snazi, suosjećanju i odlučnosti. Nedostajat će svojoj majci, svoje troje djece i desetero unučadi', naveli su u službenoj izjavi.

Ivana Trump preminula je u 74. godini
Profimedia 

O smrti bivše supruge oglasio se i Donald Trump prošlog tjedna. 'Jako sam tužan što moram obavijestiti sve one koji su je voljeli, a ima ih puno, da je Ivana Trump preminula u svom domu u New York Cityju. Bila je predivna, prelijepa i nevjerojatna žena koja je vodila inspirativan život. Njen najveći ponos i radost bilo je njeno troje djece Donald Jr, Ivanka i Eric. Bila je toliko ponosna na njih koliko smo mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana', napisao je.

Ivana Trump i Donald Trump u braku su dobili troje djece
Profimedia 

Ivana je pronađena 'u besvjesnom stanju i bez reakcije' u svojoj kući u gradu New Yorku, nekoliko sati prije nego što je imala termin u frizerskom salonu. Isprva se pretpostavljalo da je umrla zbog srčanog zastoja te da je zbog toga pala niz stepenice, ali sada je stigao i službeni nalaz obdukcije. Ivana Trump preminula je zbog pada niz stepenice. Nikakvog srčanog zastoja nije bilo.

Svoje posljednje dane Ivana je provela pripremajući se za odlazak u St. Tropez, a planirala je posjetiti svog uobičajenog frizera na dan kada je pronađena mrtva, rekla je zaposlenica salona. Nije se javljala obitelji na telefon pa su odlučili doći u njezin dom provjeriti je li sve u redu i zatekli su tragičan prizor.

Više fotografija Ivane Trump pogledajte u galeriji:

Profimedia Ivana Trump se četiri puta razvela, a slomila ju je smrt bivšeg supruga Rossana Rubicondija