Kad se prije šest godina pojavio u RTL‑ovu kulinarskom showu ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ kao član žirija, Ivan Pažanin postao je popularan preko noći.

Kako nam je tada rekao, ni sam nije znao što ga je snašlo. No zavodljiva slika s malih ekrana nije ga obuzela, ostao je svoj. Unatoč gužvi u njegovu restoranu Rodrigo, srdačni Splićanin našao je vremena za ljetnu ćakulu i u dubokoj hladovini odgovorio na pitanja o kuhanju, ljubavi, prijateljstvu s Jelenom Rozgom...

Jelena Rozga i Ivan Pažanin prijatelji su dugi niz godina
Instagram 

Biste li mogli biti sa ženom koja ne zna kuhati?

Ne vidim tu nikakav problem. Znam mnogo dama koje ne vole i ne žele kuhati. U životu uvijek nađeš rješenje na obostranu korist. Imam sreće zato što znam i volim kuhati.

Koje je vaše omiljeno jelo i zašto?

Ono što mi se jede u tom trenutku omiljeno mi je jelo. Ali ako nešto moram izdvojiti - manistra na pome.

A koktel i zašto?

Nisam baš ljubitelj koktela. Bijelo vino uvijek je na prvome mjestu.

More, sunce i vino...

Normalno. To je sve na svijetu. Život uzme, more vrati...

Što mislite o ljetnim romansama?

Osobna stvar.

Jeste li doživjeli ljubavna razočaranja?

Ne.

Je li se kada dogodila ljubav na prvi pogled?

Ne vjerujem u to. Treba proći određeno vrijeme do upoznavanja prave ljubavi.

Jesu li vam zanimljivije plavuše ili crnke?

I jedne i druge imaju svoju ljepotu i posebnost.

Što na ženi prvo primijetite?

Eleganciju, karakter, osobnost...

Kako komentirate prijateljstvo s Jelenom Rozgom?

Ona je divna osoba, puna karaktera i osobnosti, pametna i velika radoholičarka. Tko god je njezin prijatelj, ima veliku sreću u životu.

Seks...

Moja privatna stvar.

Volite li putovanja?

Naravno, to mi je veliko zadovoljstvo i jedva čekam novo putovanje. Nadam se jako brzo i zasluženo.

Volite li nogomet?

Obavezno. Gledam sve utakmice, a najviše volim englesku ligu.

Obožavateljice...

Ako ih imam, veliko hvala. I nadam se da ih barem malo usrećujem.

Vjerujete li u muško-ženska prijateljstva?

Da, vjerujem. Posebno što sam stariji, to puno znači i ima svoju posebnost, što svakom treba.

Kako na vas utječe popularnost?

Ima svoje prednosti i mane, ali važno je da si izgrađena osoba, da si zadovoljan sobom.

Jeste li zadovoljni novim restoranom?

Volim svoj posao. Uživam u stvaranju novih projekata. Važno se okružiti pravim, kvalitetnim ljudima i onda nema nikakvih problema.

Kako podnosite vrućinu i gužvu u kuhinji restorana?

Navikli smo na vrućinu, gužvu, ludilo u kuhinji. To nam je u krvi. Ponekad nam i treba to ludilo posla jer gura naprijed.

Kako izgleda vaš omiljeni provod?

Nije važno gdje si, nego s kim si. Dobro društvo je sve!