Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoren je 28. Sarajevo Film Festival. Festival je započeo projekcijom filma TROKUT TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.

Čast vođenja svečanosti otvorenja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala pripala je bosanskohercegovačkoj glumici Heleni Vuković, koju je regionalna publika imala priliku gledati u ulozi glavne glumice, u filmu Danisa Tanović 'Deset u pola'.

Jasmina Gutošić u Sarajevu
Robert Gašpert 

Na Festivalu će se prikazati 235 filmova iz 62 zemlje u 19 programa, od kojih će čak 54 imati svoju svjetsku premijeru. Za nagrade Srce Sarajeva u Natjecateljskim programima 28. Sarajevo Film Festivala natječe se ukupno 51 film.

Na svečanom otvorenju prisustvovala su brojna poznata lica, a među njima je bilo i ono manekenke i modela Jasmine Gutošić.

Jasmina Gutošić na 28. SFF-u
Instagram 

Rođena Sarajka sa adresom u Miamiju već godinama plijeni pažnju atraktivnim izdanjima na ovom događaju, a ovoga puta je tu stigla neplanirano, otkrila je za portal Klix.ba. Također, atraktivna plavuša imala je spremne čak dvije haljine za ovu važnu večer.

Tijekom večeri, ljepotica je promijenila dvije haljine, a sudeći po njenim društvenim mrežama, odlično se zabavila do jutarnjih sati.

Jasmina se proslavila kada je prije nekoliko godina, gotovo kao anonimna djevojka na crvenom tepihu SFF-a svojim izgledom zasjenila brojne poznate zvijezde. O njoj je tada pričala cijela regija, a čini se kako se otad ništa nije promijenilo.

Jasmina s partnerom Vladimirom ima sina, a njene društvene mreže vrve atraktivnim fotografijama.