Srpski glumac Milan Marić ove je godine član žirija 28. Sarajevo Film Festivala, a na njega dolazi više od desetljeća. Prošle je godine ispraćen ovacijama zahvaljujući filmu 'Toma' koji je premijerno prikazan upravo u Sarajevu.

Milan Marić glumio je u filmu 'Toma'
Jovana Bojković/Darja Stravs Tisu/Armin Durgut/PIXSELL/STORY PRESS 

'Sarajevo Film Festival ima divnu energiju, divne ljude koji ga čine boljim i zato što Festival otkad sam ga prvi put posjetio, a to je bilo 2011. godine, raste i napreduje te s pravom preuzima vodeću poziciju među filmskim festivalima na Balkanu. Mislim da je Sarajevo Film Festival zaista mnogo učinio za film na ovim našim prostorima, što radionicama s mladima, što raznim programima i konstantnom tendencijom da dovode ljude s ozbiljnom reputacijom iz svijeta filma i televizije. Mislim da tako naši filmski radnici imaju priliku povezati se s kolegama iz regije, ali i s kolegama iz drukčijih sistema rada na filmu razmjenjivati iskustva i dopunjivati znanja', rekao je nedavno Milan u intervjuu za časopis Story.

Ovih je dana Milan jedna od glavnih zvijezda te su brojne dame poželjele razgovarati i fotografirati se s njime. 'Uhvaćen' je tako u opuštenom razgovoru s glumicom Anđelkom Prpić, no poznato je kako je njegovo srce osvojila druga dama, 25-godišnja producentica Mia Bjelogrlić. 

Milan Marić i Anđelka Prpić na 28. Sarajevo Film Festivalu
Robert Gašpert 

Mia je kći legendarnog glumca Dragana Bjelogrlića, njih dvoje su se zbližili na proslavi održanoj nakon dočeka Nove 2022. godine, a dosad nisu komentirali navode o svojoj vezi.

Prije nje, Milan je bio u vezi s Jelenom Pavlović, bivšom direktoricom jedne ugledne tvrtke, koja je od njega starija 17 godina.

Marić i Jelena živjeli su zajedno, a ona je navodno zbog njega napustila obitelj.

'Jelena i Milan upoznali su se preko zajedničkih prijatelja i brzo se zbližili. Razmijenili su brojeve telefona, tako je sve počelo, ali nitko od ljudi iz njihovog okruženja nije ni slutio da će se zaljubiti. Jelena je 17 godina starija od Milana, ali to im uopće nije bitno', rekao je dobro upućen izvor koji je dodao da su bili ludo zaljubljeni te da su jedno drugom bili velika podrška.

Prije Jelene, Milan je bio i u vezi sa ženom starijom od njega 18 godina, a riječ je o hrvatskoj glumici Nini Violić. Nina i Milan upoznali su se u Beogradu, kada je ona gostovala u glavnom gradu Srbije. Milan je tada imao 24 godine, a Nina 42. Njihova je romansa trajala šest mjeseci.

Milan Marić i Nina Violić bili su u vezi
Zarko Basic/PIXSELL 

Njih dvoje tada nisu komentirali svoju emotivnu vezu, a Milan se jednom ukratko osvrnuo na to razdoblje i objasnio što ga je naljutilo.

'Inače, ja sam zatvorena osoba i ne volim previše pričati o sebi. Tada nisam ni znao da će to toliko privući medije. To je bilo prisutnije u hrvatskim medijima, jer ona tamo živi. Srećom, kod nas je to malo prošlo. Ali to je stvarno bio užasan kontekst u koji su nas stavili. Tada sam bio užasno ljut. Naslovi su bili užasni 'hrvatska puma zavela mladog glumca', rekao je ranije glumac za Blic.

Nakon Nine, naočiti glumac ljubio je kolumnisticu Vanju Bahilj koja je također starija od njega i to devet godina, no ni ta veza nije uspjela, a sad Milan uživa s mlađahnom Mijom.

Više fotografija glumca pogledajte u galeriji.

Instagram Milan Marić utjelovio je Tomu Zdravkovića u filmu 'Toma'