Domaći glumac i voditelj Tarik Filipović na Instagramu je objavio fotografiju na kojoj pozira s glumačkom legendom koja je obilježila mnoga djetinjstva ulogom Ljubana Marića u filmu 'Vlak u snijegu'.

'Djetinjstvo svako junaka ima, Slavko Štimac' napisao je uz objavu. Na njoj dvojica glumaca, Slavko i Tarik poziraju zagrljeni, a nastala je na Sarajevo Film Festivalu. Ispod objave odmah su se krenuli nizati komentari oduševljenih pratitelja među kojima su se našla i neka poznata imena.

'Legenda',napisao je Dino Rađa, a emotikon srca su ostavili Severina i Željko Samardžić.'Vječni dječak, nevjerojatno', 'Pravi momak', 'Dvije legende, dva čovjeka mog djetinstva', 'Bilo bi divno da sva djeca imaju ovako jednog posebnog junaka u djetinjstvu! Kakvo bogatstvo' i 'Prije 20 godina moj najdraži junak, ove godine mom sinu', bio je samo dio ostalih komentara.

Slavko Štimac zapamčen je kao zvijezda dječjih filmova, a prvu ulogu je imao u 'Vuku samotnjaku'. Ondje je izabran za glavnu ulogu, nakon toga briljirao je u jednom od najpoznatijih i popularnijih dječjih filmova 'Vlak u snijegu'. 

Glumac je rođen u selu Konjsko Brdo u Lici, a sredinom 70-ih zbog posla se preselilo u Beograd, a 1996. godine sa suprugom je otišao u New York te ondje snimio dva filma. Danas ponovno živi u Beogradu s obitelji. 

Slavko Štimac bio je zvijezda filmova 'Vuk samotnjak' i 'Vlak u snijegu'.
Youtube / Screenshot