Slavica Ecclestone, koja nosi titulu najbogatije Hrvatice, ovih je dana snimljena u Dubrovniku, u šetnji s kultnim vozačem Formule 1, Jeanom Alesijem.

Fotografi su snimili Slavicu kako ležerno odjevena u bijelu haljinu šeće Stradunom u društvu Alesija koji je francuski vozač talijanskih korijena. Podsjetimo, ovo nije jedina Slavičina poveznica sa svijetom Formule 1, jer je nekoć bila u braku s Bernijem Ecclestoneom, vlasnikom F1 s kojim ima dvije kćeri Tamaru i Petru.

Iako danas slovi kao jedna od najbogatijih žena svijeta, njeni su počeci bili puno skromniji. Podsjetimo, Slavica je rođena u Rijeci, djevojačkog prezimena Radić, a njena je mnogočlana obitelj imala financijskih poteškoća, osobito nakon što su joj se roditelji razveli.

Slavica Ecclestone u Dubrovniku s Jeanom Alesijem
Pixsell/Grgo Jelavić 

Slavica se u takvoj situaciji prilično brzo morala osamostaliti, a novac je počela zarađivati kao model. Upravo ju je taj posao odveo u Milano gdje se, na jednom sajmu automobila, odigrao susret koji će joj nepovratno promijeniti život.

Sudbonosni susret s prebogatim i dvostruko starijim Bernijem Ecclestoneom odigrao se Grand Prixu u Monzi 1982. kad je Slavica imala samo 23 godine.

‘Proklinjala sam i vrućinu i utrku i sjela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je Bernie vidio pozvao me je u svoj 'Moto-hotel'. Bio je to njegov pokretni ured u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli previse razgovarati jer ja nisam znala engleski, a on nije znao talijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je okrenuti pola svijeta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana me uspio pronaći’, ispričala je novinarima devedesetih Slavica

Vjenčali su se tri godine kasnije i ostali zajedno 24 godine, a do razvoda je došlo 2009.

Bernie i Slavica Ecclestone imaju dvije kćeri
Profimedia 

Brakorazvodna parnica 11.ožujka 2009. godine trajala je točno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudac pročita rješenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podjele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrijednih nekretnina i udio u dionicama, čime je zaradila titulu najbogatije Hrvatice. 

Otkrila je jednom da njoj i Bernieju nisu presudile ni prevare, ni novac, ni razlika u godinama, ni u visini, već činjenica da je on jednostavno bio previše zaljubljen u svoj posao.

‘Što imam od njega? Dolazi s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može dvije minute biti na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima’, rekla je Slavica tad.

Čini se da joj društvo slavnog vozača Formule 1 bolje odgovara, a budući da je poznato da je Alesi, s kojim se trenutno druži u Dubrovniku, još od 1995. u sretnom braku, vjerojatno se radi o samo prijateljskom druženju.

Više fotografija Slavice i Bernieja iz vremena dok su još bili sretan par pogledajte u galeriji: 

Profimedia Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u manje od jedne minute