Princeza Diana oduvijek je znana kao odmetnica u kraljevskoj obitelji. Podizala je prašinu kad god je stigla, davala skandalozne intervjue i u konačnici se razvela od princa Charlesa, iako mu je rodila dvojicu sinova. Sve to izazvalo je mnoge sukobe između nje i ostatka kraljevske obitelji, no ako je itko ikada bio na njezinoj strani kroz cijelo to 'sito i rešeto', onda je to bio princ Philip.

Iako mnogi smatraju princa Philipa za hladnog supruga kraljice Elizabete, on je bio Dianin najveći oslonac u kraljevskoj obitelji.

Naime, otkriveno je kako je Diana Philipa u privatnim pismima, koja su stalno razmjenjivali, nazivala 'najdražim taticom'. Philip je bio jako protiv veze Charlesa i Camille Parker Bowles koja mu je bila ljubavnica, pa se zbližio s Dianom koja je kao prevarena žena jako patila.

Princ Philip bio je saveznik princeze Diane
Profimedia 

Uz to, njihv dvoje pronašli su zajednički jezik na račun toga što su oboje bili 'izopćenici' u smislu da je princ Philip, kada je oženio kraljicu, bio svrgnuti grački princ dinastije koja je propala, a Diana je pak bila aristokratkinja, ali nikako dovoljno visoko rangirana da bi se smatrala idealnom pratiljom princa Charlesa. Tako je od samog početka njihov odnos bio blizak, jer su se razumjeli na razini toga kako je to biti 'manje vrijedan' od ostatka članova kraljevske obitelji.

Princ Philip nije odobravao to što Charles vara Dianu
Profimedia 

Prva pisma Diane i Philipa svjetlo dana su ugledala 1992., a mora se priznati kako su izazvala popriličnu pomutnju na dvoru. Ispostavilo se da je princ Philip Dianu savjetovao u vezi njezinih bračnih problema, nudio joj utjehu i pozivao ju na privatne domjenke. Philip je pokušao Diani objasniti kako je to biti u braku ne samo s osobom, već s nekime tko simbolizira cijelu instituciju monarhije. Tako je rekao kako smatra da nije pretjerano mudar, ali da mu je draga toliko da će joj pokušati pomoću najviše što može.

Princ Philip savjetovao je princezu Dianu po pitanju bračnih problema
Profimedia 

Navodno je Philip bio zgrožen kada je njegov najstariji sin Charles 1995. priznao kako je Dianu tijekom 14 godina braka neprestano varao te mu je u četiri oka rekao da je Camilla samo žena za zabavu, a Diana žena za sva vremena – te da čini kardinalnu grešku.

Također, nakon smrti princeze Diane, Philip je bio jedan od glavnih organizatora njezinog sprovoda, sam je razgovarao s unucima Williamom i Harryjem te ih zamolio da hodaju za majčinim lijesom jer bi ona to voljela.

Prisjetite se 'princeze srca' u našoj fotogaleriji.

Profimedia Kratka frizura i modne kombinacije princeze Diane