Iako je od njezine smrti prošlo više od dva tjedna, svijet i dalje ne prestaje sa žalovanjem za kraljicom Elizabetom II., najdugovječnijom britanskom vladaricom koja je na tronu sjedila 70 godina.

Iako je njezina smrt bila očekivana s obzirom da je imala već 96 godina, kraljevska obitelj i britanska javnost i dalje su zavijeni u crno, a svakog dana iz Buckinghamske palače cure nove dirljive informacije o Elizabeti. Tako se pročulo i kako princ William za svoju baku ima presladak nadimak koji koristi cijeli život.

Kraljica Elizabeta II. imala je brojne nadimke.
Instagram 

Naime, iako su mnogi kraljicu oduvijek vidjeli kao elegantnu, uvijek suzdržanu vladaricu, ona je bila i majka, baka i supruga, a obožavala je uživati u nježnim trenucima obiteljskog života i intime. Tako je poznato da je u svom životu bila i nazivana slatkim nadimcima – od Lilibet pa sve do Lizzie, a njezin ju je pokojni otac kralj George VI. zvao i Shirley Temple zbog frčkave kose.

Kraljica Elizabeta II. kao djevojčica
Profimedia 

No, dosad nismo znali da je i princ William za nju imao poseban, sladak nadimak. Sva unučad kraljice zvala su je 'bakica', odnosno 'granny', a William je jedini koji ju je nazivao i 'Gary'. Zašto 'Gary'? Zato jer je William kao maleni dječak imao poteškoća s izgovorom riječi 'granny', odnosno bakica, pa je svoju baku kraljicu neprestano nazivao Gary.

Tako se jednog dana u Buckinghamskoj palači našao jedan novinar i čuo malenog princa kako doziva Garyja, pa je upitao o kome se radi – kraljica mu je spokojno rekla da nije riječ o sluzi, već o njoj. Od tada do snjezine smrti William je i dalje povremeno svoju baku nazivao tim nadimkom, a iako su se mnogi nadali da će preslatku tradiciju nastaviti i njegova djeca, poznato je kako su prinčevi George i Louis i princeza Charlotte kraljicu nazivali 'Gan-Gan'.

Princ William s obitelji
Profimedia 

Kate Middleton, danas princeza od Walesa i buduća kraljica, jednom je komentirala Elizabetu II. kao divnu baku koja svojim unucima i praunicima uvijek poklanja male poklone, znakove pažnje te obožava provoditi vrijeme s njima.

Još fotografija kraljevske obitelji pronađite u galeriji.

Profimedia Britanska kraljevska obitelj s godinama se suočavala s raznim tračevima i teorijama zavjere.