Javnost je pratila svaki trenutak ispraćaja kraljice Elizabete II. koji je bio isplaniran do u detalje, a primijetili su jednu stvar. 

Naime, zbunilo ih je što su sestre, princeze Eugenie (32) i Beatrice (34) otišle ranije sa sahrane svoje bake. Stajale su u drugom redu u Westminsterskoj opatiji kraj svojih supruga Edoarda Mapellija Mozzija i Jacka Brooksbanka. 

Fanovi su primijetili da su prije kraja ceremonije ustale i zaputile se prema izlazu. Njihova majka Sarah Ferguson je izgledala kao da želi poći s kćerima, no u posljednji trenutak se predomislila. 

Princeza Beatrice i princeza Eugenie u Westminsterskoj opatiji
Profimedia 

O potezu sestara javnost je započela i raspravu na Twitteru. 

'Gdje su Beatrice i Eugenie pobjegle?', 'Što se dogodilo s Beatrice i Eugenie? Napustile su svoja mjesta, čak je i Fergie namjeravala ustati i otići. Čudno', komentirali su. 

Neki smatraju da postoji logično objašnjenje za ovaj potez princeza. Smatraju da su odlučile otići ranije kako bi dobile priliku nakloniti se kraljičinom lijesu prije nego nahrle ostali uzvanici. 

Inače, sestre su ranije na Eugenijinom Twitteru odale počast svojoj baki. 

Princeza Beatrice i princeza Eugenie na ispraćaju kraljice Elizabete II.
Profimedia 

'Najdraža bako, nismo mogli izraziti puno riječima izraziti to što si nas napustila. Bilo je suza i smijeha, šutnje i čavrljanja, zagrljaja i usamljenosti, i kolektivnog gubitka za vas, našu voljenu kraljice i našu voljenu baku. Mi smo, kao i mnogi, mislili da ćeš biti ovdje zauvijek. I svima nam užasno nedostaješ. Bila si naš matrijarh, naš vodič, naša ruka puna ljubavi na našim leđima koja nas je vodila kroz ovaj svijet. Toliko si nas naučili i te lekcije i sjećanja ćemo zauvijek čuvati', dio je njihove dirljive objave. 

Ona i njena starija sestra Beatrice zbog nemogućnosti da zasjednu na trona nisu bile toliko zanimljive javnosti. No njihov kontroverzni otac, princ Andrew, se svojedobno pobunio zbog njihove uloge u kraljevskoj obitelji, a kraljica mu je udovoljila i rekla da njezine unuke zaslužuju sudjelovati u više događanja.

Obje su se nerijetko pojavljivale s bakom, no Eugenie je ipak prednjačila i bila je u njezinom društvu tijekom važnijih obveza. Zanimljivo je da je ona smjela za razliku od Harryja i Williama nazivati Elizabetu II. bakom u javnosti, dok su joj se oni morali obraćati kao kraljici.

Princeza Beatrice i princeza Eugenie su bile jako bliske s bakom Elizabetom II.
Profimedia 

Koliko su bliske, princeza je pokazivala i svojim istupima u kojima je otkrivala nešto o njoj te je često bila njezina gošća na škotskom imanju u Balmoralu. Naime, tamo je kraljica prošlih godina najčešće odmarala od srpnja do listopada.

'To je najljepše mjesto na zemlji. Mislim da je baka tamo najsretnija jer ona naprosto obožava Škotsko visočje... Šetnje, piknik u prirodi, puno pasa, a ljudi stalno dolaze i odlaze', rekla je Eugenie u dokumentarnom filmu 'Our Queen at Ninety'.

Fotografije sa ispraćaja kraljice pogledajte u galeriji.

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.