Kraljica Elizabeta tijekom svog života i vladavine duge 70 godina upoznala je brojne osobe među kojima su bili poznati glumci, pjevači i državnici poput Marilyn Monroe, Lady Gage i Baraka Obame. Ipak, neka druženja znala su postati naporna, ali kraljica je za to imala neobično rješenje.

Kraljica Elizabeta tijekom vladavine je upoznala mnošto poznatih osoba
Profimedia 

Ispostavilo se da je koristila strategiju koja je uključivala nanošenje ruža za usne. Njezin bivši lakaj Ian Scott Hunter, otkrio je kraljičinu tajnu šifru u posebnoj epizodi Antiques Roadshowa koja je bila posvećena slavljenju vladavine i njenog dugog života.

Kraljica Elizabeta pomoću ruža je slala osoblju dala do znanja da želi otići
Instagram 

Otkrio je da se šminkala kako bi dala do znanja dvorskim damama da želi ići. 'Vjerujem da postoji bonton da se dame ne šminkaju u javnosti, ali ona je imala svoju torbu sa strane i izvadila bi ruž i stavila ga bez ogledala ili bilo čega i to je bio signal damama da je spremna za odlazaka'.

Kraljica Elizabeta slala je poruke ružem
Profimedia 

Ruž nije jedini znak koji je kraljica koristila kada bi željela završiti razgovor. Druga kraljevska komentatorica, Kristen Meinzer, otkrila je da bi kraljica mijenjala svoju torbicu iz ruke u ruku kako bi pristojno poručila da želi prekinuti razgovor. 'Navodno, ako stoji na nekom događaju i druži se s ljudima i razgovara i prebacuje svoju torbicu iz jedne ruke u drugu, govori svom osoblju da bi voljela da netko prekine i završi razgovor', rekla je Kristen za The Royal za Newsweek.

Kraljica Elizabeta prebacivala je torbu iz ruke u ruku kada je željela završiti razgovor
Profimedia 

A imala je sličnu tehniku za bankete i svečane večere. Povjesničar, Hugo Vickers rekao je za People da bi stavila torbu na pod kada je htjela otići. Kada bi je odložila na stol to je značilo kako želi otići za pet minuta. Uz to, dodao je i kako bi želju za polaskom signalizirala i tako što je vrtjela vjenčani prsten oko prsta.

Više fotografija kraljice Elizabete pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Kraljica Elizabeta