Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONTROVERZNA VOJVOTKINJA NA SPROVODU: Kraljičin najgori sin ju je vrijeđao i varao, a i nakon razvoda živi s njim

Sarah Ferguson, bivša supruga princa Andrewa, pojavila se na sprovodu kraljice Elizabete u društvu kćeri princeze Beatrice.

 Sarah Ferguson i princeza Beatrice Izvor: Profimedia

Kraljevska obitelj bila je ujedinjena u svojoj tuzi u ponedjeljak kada su zajedno došli na državni sprovod kraljice Elizabete II.

Među 2000 ožalošćenih u Westminsterskoj opatiji bila je i Sarah Ferguson – bivša supruga princa Andrewa i majka princeza Beatrice i Eugenie.

Ferguson (62) je nosila sjajni broš, odmah ispod lijevog ovratnika, koji je prikazivao lastavicu u letu, pticu koja je bila posebno popularna među Viktorijancima u Engleskoj.

 Sarah Ferguson s brošem u obliku lastavice na sprovodu kraljice Elizabete Izvor: Profimedia

'Lastavice su pokazatelj da je kopno u blizini i prema legendi mogu dovesti brodove kući i spriječiti ih da se izgube', stoji u opisu sličnih komada na stranici brenda finog nakita Elmwood's, koji se nalazi u odjeljku Notting Hill. Londona. 'Zahvaljujući ovoj legendi, broševi u obliku lastavica često su davani voljenima kada su krenuli na put kako bi bili sigurni kako bi se sigurno vratili kući.'

 Sarah Ferguson na sprovodu kraljice Elizabete II. Izvor: Profimedia

62-godišnjakinja je viđena kako podržava svoje ožalošćene kćeri i sjedila je iza princa i princeze od Walesa za vrijeme službe, uz svoju najmlađu Beatrice.

 Sarah Ferguson s princezom Beatrice na sprovodu kraljice Elizabete Izvor: Profimedia

Unatoč razvodu od Andrewa 1996., Sarah je zadržala snažnu vezu s kraljevskom obitelji. Ona također živi sa svojim bivšim mužem u The Royal Lodgeu, u Windsor Great Parku.

Također je bila bliska sa svojom pokojnom svekrvom i kao takva bila uključena u događanja u ponedjeljak. Čak i nakon završetka braka, Sarah je bila pozvana da provodi vrijeme u Balmoralu tijekom kraljičinog ljetnog odmora.

Njihova veza bila je posebno vidljiva u emotivnoj poruci kraljici koju je Sarah podijelila nakon njezine smrti 8. rujna. Dijelom je pisalo: 'Za mene je bila najnevjerojatnija svekrva i prijateljica.

 Sarah Ferguson bila je u odličnom odnosu s kraljicom Elizabetom Izvor: Profimedia

'Uvijek ću joj biti zahvalna na velikodušnosti koju mi ​​je pokazala ostajući uz mene čak i nakon mog razvoda. Nedostajat će mi više nego što se riječima može opisati.'

Međutim, Sarah nije prisustvovala sprovodu princa Philipa nakon njegove smrti u travnju 2021.

U to se vrijeme nagađalo o zategnutim odnosima između njih. No razlog njezine odsutnosti bio je daleko jednostavniji.

Povezane vijesti

Popis gostiju bio je strogo ograničen zbog ograničenja vezanih uz COVID-19. Bilo je nazočno samo 30 ljudi – uključujući ožalošćenu kraljicu, Sarinog bivšeg supruga Andrewa i njihove dvije kćeri.

Smatra se da je Sarah zapravo provela dan čuvajući svoje unuke, Augusta i Siennu.

Eugenie je u veljači 2021. dobila sina Augusta Philipa Hawkea Brooksbanka i odabrala jedno od njegovih srednjih imena kao slatku počast svom djedu, princu Philipu. Preminuo je samo dva mjeseca kasnije, 9. travnja 2021. godine.

 Princeza Beatrice i princeza Eugenie na sprovodu kraljice Elizabete Izvor: Profimedia

Beatrice je u međuvremenu rodila svoje prvo dijete, Siennu, u rujnu 2021. Njezino srednje ime je Elizabeth, u čast njezine voljene bake.

Fergie je jednom prilikom u razgovoru s reporterkom iz Madame Figaro magazina izjavila da je joj je još uvijek najsretniji dan u životu 23.7.1986. – dan kad se udala za princa Andrewa. 'Uvijek sam ga voljela i još ga volim. Uvijek ću biti uz njega, vjerujem u njega, on je dobar čovjek', izjavila je.

Osim što ju je varao od samog početka te bio upleten u afere s maloljetnicama, zbog kojih je izgubio sve titule, Andrew je Sarah često javno vrijeđao pa joj je tako jednom pred uglednim urednikom poručio da je 'debela krava'. S druge strane, kasnije se saznalo kako njenu vjenčanicu još uvijek drži u ormaru, kao i šminku na stolu, što je prilično bizarno, baš poput njegovih skandala kroz godine.

U galeriji pogledajte više fotografija Sarah Ferguson.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image