O sprovodu Elizabete II. i dalje se naveliko piše, a najviše negativnih kritika primio je 'odbjegli' par - Meghan Markle i princ Harry.

Princ Harry već je danima unazad glavna meta napada, a pažnju javnosti posljednje je zaokupila snimka na kojoj se vidi kako s Meghan ulazi u automobil nakon sprovoda. Mnogi korisnici društvenih mreža uključili su se u raspravu o njegovom uzdahu i mimici lica nakon što je sjeo kraj supruge zaključujući kako je time pokazao da mu zapravo nije stalo ni do čega već da jedva čeka otići kući kao i da je time dokazao nehumanost.

Jasno je da komentari znaju i više nego pretjerivati kao i da se posljednjih nekoliko dana previše analizira svaki korak i svaki pokret članova kraljevske obitelji te da je ovdje samo riječ o situaciji u kojoj je jasno da je princu drago što se 'najtužniji dan Velike Britanije' privodi kraju.

S druge strane, njegovu suprugu Meghan napali su zbog suza koje je pustila nakon što je ugledala lijes kraljice Elizabete. Ipak, njezine emocije ne bi se dovodile u pitanje da već neko vrijeme ne iznosi brojne optužbe na račun kraljice, kao i cijele kraljevske obitelji.

Profimedia Meghan Markle u suzama na kraljičinom sprovodu

A dok se nad ovim supružnicima vrši pravi medijski i javni teror, Kate Middleton i princ William imaju potpuno drugačiji tretman. Jasno, to nimalo ne čudi, ali ipak se dobro zapitati kako bi određene situacije izgledale i bile prihvaćene da su obrnute.

Primjerice, na samoj sahrani kamere su uslikale Kate kako se smije za vrijeme razgovora s jednim svećenikom u prisustvu kćeri princeze Charlotte i sina princa Georgea. Javnost se pravila kao da se to nije ni dogodilo, a svjesni smo da je takav 'ispad' imala Meghan, svi bi je mediji 'razapeli' i nazvali je bezdušnom i neprimjerenom.

Kate Middleton na sprovodu kraljice Elizabete II.
Profimedia 

Iako je Kate i u ovoj situaciji vjerojatno samo željela biti uljudna i ljubazna, obožavatelji Meghan Markle zapitali su se legitimno pitanje na koje svi znamo odgovor. Da, Meghan bi vjerojatno punila naslovnice svih medija uz naslove kako je 'ponovno pokazala svoje pravo lice'. 

Također, da je Kate pustila suzu bila bi i više nego slavljena zbog svoje iskrene emocije. Jasno je da je ovdje riječ o tome tko 'drži' čiju stranu, kao i koji par ima više pristalica.

Meghan i Harry svoju su reputaciju prilično okrznuli postupcima kroz godine, a čini se da se tog tereta tako skoro neće riješiti. Ipak, nitko od njih nije zaslužio tretman kakav im svakodnevno serviraju. 

Više fotografija sa sprovoda kraljice Elizabete II., pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.