Princ Harry i Meghan Markle odigrali su istaknute uloge tijekom kraljičinog sprovoda. 

Meghan Markle i princ Harry borave u Ujedinjenom Kraljevstvu
Profimedia 

Poznato je da par koji je napustio dužnosti kraljevske obitelji i sada živi u Americi ima problematične odnose s ostalim članovima.

Otkako su napustili dužnosti u kraljevskoj obitelji sudjelovali su u brojnim intervjuima, uključujući bombastični intervju s američkom voditeljicom Oprah Winfrey prošle godine. U njemu su optužili kraljevsku obitelj za rasizam, tvrdeći da je neimenovani član obitelji imao neprimjerenu primjedbu o njihovom sinu Archieju prije nego što se rodio i da je institucija propustila pomoći suicidnoj Meghan.

Meghan Markle i princ Harry imali su skandalozan intevju s Oprah Winfrey
Profimedia 

Ipak, od kraljičine smrti koja je bila prije gotovo dva tjedna našli su se u srcu svih zbivanja. Sada se postavlja pitanje što su učinili nakon što je u ponedjeljak završio sprovod? Par je posljednji put viđen u javnosti dok su napuštali kapelicu Svetog Jurja izgledajući iscrpljeno, a Harry je pritom uzdahnuo i privukao još više pažnje. Reakcije javnosti bile su izrazito negativne nakon viđenog.

Nakon toga su, čini se, prisustvovali privatnom pokopu kraljice, na kojem su bili članovi obitelji i njezini najbliži. Nakon toga proveli su noć u Windsoru, no kako piše The Times u Ujedinjenom Kraljevstvu neće ostati još dugo. Razlog je taj što namjeravaju što prije odletjeti u svoj dom u Kaliforniju kako bi mogli ponovno biti sa svojom djecom - Archiejem, koji ima tri godine i jednogodišnjom Lilibet.

Unatoč turbulentnoj vezi u posljednjih nekoliko godina, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i ostali članovi kraljevske obitelji ujedinjeni su u tuzi nakon kraljičine smrti.

Princ Harry i Meghan Markle bili su na sprovodu kraljice Elizabete II.
Profimedia 

To je potaknulo pitanja o mogućnosti pomirenja između Harryja, njegova brata Williama i njihova oca kralja Charlesa.

Unatoč izvješćima o razdoru između dvojice braće, William i Harry ostali su srdačni jedno prema drugome i viđeni su kako razgovaraju tijekom posjeta. To je uslijedilo nakon što je kralj odao priznanje paru u svom obraćanju naciji dan nakon smrti njegove majke, rekavši: 'Također želim izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inozemstvu'.

Ne zna se hoće li Meghan Markle i princ Harry doći na krunidbu kralja Charlesa
Profimedia 

Prije kraljičinog sprovoda, Harry i Meghan prisustvovali su proslavi njezinog platinastog jubileja u lipnju, ali su se veći dio vikenda držali podalje od pogleda.

Još je nejasno hoće li nazočiti krunidbi Charlesa III. i ostaje za vidjeti hoće li nesuglasice ostaviti po strani u pokušaju da se zauvijek zaliječe razdori i hoće li njihova pojava na kraljevskim događanjima postati uobičajena.

Više fotografija Meghan Markle sa sprovoda kraljice Elizabete II., pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Meghan Markle na sprovodu kraljice Elizabete II.