Smrt kraljice Elizabete II. izazvala je mnoštvo komentara i reakcija diljem svijeta, a sve oči uprte su u ostatak kraljevske obitelji.

Naime, nakon dugo vremena počelo se šuškati da bi se princ Harry i Meghan Markle mogli pomiriti s ostatkom obitelji i nakon par godina medijskog rata zakopati ratnu sjekiru.

Zna se da je Meghan tražila od kralja Charlesa III. da ju primi na privatnoj audijenciji kako bi mu objasnila poziciju nje i Harryja te razjasnila zašto su kraljevsku obitelj napustili i blatili po medijima. No, on ju je odbio te su se Harry i Meghan vratili 'podvijenih repova' u SAD. Sada su pak počele curiti informacije o tome što se sve odvijalo posljednjih dana u Buckinghamskoj palači.

Camilla Parker Bowles je nova kraljica
Profimedia 

Tako se iz izvora bliskih kraljevskim dvorima saznalo da je prva koja se protivila povratku Harryja i Meghan u okrilje obitelji bila nova kraljica, Camilla. Nakon što je čula da se Meghan želi umiliti kralju i 'prodati' mu svoju patničku priču kako bi dao njezinoj djeci kraljevske titule, Camilla je navodno od šoka ispljunula čaj koji je pila te je naglo i glasno rekla da to neće ići samo tako.

Podsjetimo se, Camilla je dugi niz godina čekala da dođe do ove povlaštene pozicije pa ne čudi da će sada svoj snažan utjecaj htjeti i iskoristiti. Navodno je poludjela kada je čula da se Harry želi nasamo vidjeti s ocem i izgladiti odnos s njim. Rekla je kako njemu i Meghan kraljevska obitelj ne može tek tako oprostiti sve što su rekli u protekle tri godine protiv njih i institucije monarhije.

Princ Harry i Meghan Markle nisu se uspjeli pomiriti s kraljevskom obitelji
Profimedia 

Inače, prije no što su se Meghan i Harry preselili u SAD početkom 2020., imali su privatan sastanak s Camillom i Charlesom, a koji je bio vrlo neugodan. Zakasnili su, pa im je preostalo samo 15 minuta za razgovor, a po onome što se šuška u Buckinghamskoj palači – govorila je samo Camilla. Dala je do znanja paru kako svojim postupkom okreću leđa Harryjevoj povijesti, naslijeđu i tradiciji te da kraljevska obitelj takve postupke neće oprostiti.

Kralj Charles III. nije primio Meghan i Harryja na privatnu audijenciju
Profimedia 

Harry je pak sad svom ocu predložio da koriste posrednike u komunikaciji kako, ako su u tako lošim odnosima, bi lakše izrazili svoje želje i planove, no Camilla je uništila i taj plan. Rekla je da kraljevska obitelj neće plaćati dodatno osoblje samo kako bi koordinirali komunikaciju s bivšim Sussexovima. Izjavila je da je prijedlog smiješan, a Charles se s njom složio.

Još fotografija posvađanih članova kraljevske obiteli pogledajte u nastavku.

Profimedia Zavađena kraljevska obitelj