Princ Louis bio je u lipnju zvijezda proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete II., a o četverogodišnjaku se priča i sada nakon sahrane najdugovječnije monarhinje.

Naime, on jedini od troje djece Kate Middleton i princa Williama nije bio na ispraćaju svoje prabake. Prisustvovali su njegov brat, princ George (9) i sestra, princeza Charlotte (7), a neki su tvrdili da Louis nije bio ondje jer je premlad. 

Ipak, dio javnosti smatra da je razlog njegova nestašnost o čemu su se našalili na Twitteru. Aludirali su na fotografijama na popularni božićni film 'Sam kod kuće' i komentirali da bi 'postojala velika šansa za kaos' da se pojavio na ispraćaju.

'Princ Louis uživa u svojoj Twitter slavi i mentalnom pripremanju za svoje sljedeće javno pojavljivanje', 'Nasmijava zemlju koja je izgubila svoju kraljicu', 'Princ Louis je neodoljiv. Kraljica Elizabeta ga je voljela. Kakav osobnost', pišu u svojim objavama.

Inače, svi pamte kako je Louis bio nestašan na platinastom jubileju dok je stajao na balkonu Buckinghamske palače pokraj kraljice. Zaigrani četverogodišnjak je plijenio pažnju veselim ponašanjem i izrazima lica.

Usto je princ odjenuo mornarsko odijelo koje je prvi nosio njegov otac, princ William prije čak 37 godina, kada je imao samo dvije godine. Sličnost princa i njegovog malenog sina bilo je teško ne primijetiti.

Louis je snimljen na balkonu i kako razgovara s prabakom Elizabetom, a stručnjak za čitanje sa usana Jeremy Freeman otkrio je o čemu su pričali. Princ je pitao kraljicu: 'Dolaze li Crvene strijele?'. Riječ je o Akrobatskom timu Kraljevskog zrakoplovstva.

'Nadam se', odgovorila je Elizabeta praunuku. Kada je Louis ugledao Crvene strijele kako su obojale nebo u crveno, bijelo i plavo uzbuđeno je viknuo: 'Da, da, da'. Kraljica se nadovezala riječima: 'Eto ih'.

'Vau, Crvene strijele', divio se princ. On je i u trenutku kada su avioni na nebu napravili broj 70 jer toliko godina je Elizabeta na vlasti rekao: 'Vau, to je bilo glasno' i pokrio je rukama uši.

Princ Louis najmlađi je sin princa Williama i Kate Middleton
Profimedia 

Louisova majka Kate Middleton se smijala i rekla suprugu, princu Williamu da pogleda njihovog sina na što se i on nasmiješio.

Maleni princ je u još nekoliko prilika bio nestašan i plazio jezik, a što je bio uzrok, otkrio je umirovljeni igrač ragbija Mike Tindall, suprug Zare Tindall koja je kći princeze Anne.

U podcastu 'The Good, The Bad and The Rugby' otkrio je da je razlog šećer.

'Louis se samo želio zabaviti, a moje dvije kćeri Mia i Lena su uvijek nestašne pa ih je bilo teško zadržati. Bilo je i puno slatkiša tamo tako da su bili potpuno zašećereni', ispričao je Mike.

Kraljica Elizabeta II. i princ Louis na balkonu Buckinghamske palače
Profimedia 

'Louis je vragolan i voli se šaliti, rekao bih tipično treće dijete. Lijepo je što ga je svijet vidio kako uživa', dodao je.

Zbog ponašanja princa Louisa vodile su se rasprave na društvenim mrežama, a reakcije su bile podijeljene. Princ Louis je plazio jezik, mrštio se, pokazivao prstom i neprestano postavljao pitanja majci i stavljao prste u uši.

Kada mu je Kate objasnila da bi trebao mirno sjediti, stavio joj je ruku na usta kako bi je ušutkao. Zatim je odlučio odšetati do svog djeda, princa Charlesa i sjesti mu u krilo, a djed ga je ljuljao s jedne na drugu stranu.

Više fotografija nestašnog Louisa pogledajte u galeriji.

Profimedia Princ Louis je najmlađe dijete princa Williama i Kate Middleton