Princ i princeza od Walesa, William i Kate Middleton prvi put su se pojavili u javnosti nakon sahrane kraljice Elizabete II.

Supružnici su bili ovog četvrtka u gradskoj vijećnici u Windsoru kako bi se zahvalili svim volonterima i osoblju koji su pomogli organizirati kraljičin ispraćaj. William je tom prilikom otkrio u kojem trenutku je osjetio snažnu emocije i što mu je pružilo utjehu.

Prvo pojavljivanje Kate Middleton i princa Williama nakon kraljičine sahrane
Profimedia 

'To su te neke stvari za koje očekuješ da te neće dirnuti', rekao je princ. Objasnio je kako su ga dirnule posvete njegovoj baki povezane s medvjedićem Paddingtonom.

'Uvijek je jako utješno da toliko ljudi mari. To sve čini boljim. Postoje određeni trenuci koji te dirnu. Pripremljen si za sve, ali pojedinici trenuci izazovu emocije', dodao je William.

Očekivalo se da kraljevska obitelj neće neko vrijeme izvršavati službene obveze tijekom perioda tugovanja za kraljicom. Ipak, iz Buckinghamske palače su objasnili da će odraditi manji broj pojavljivanja da bi se zahvalili svima koji su pomogli u dostojnoj sahrani Elizabete II.

Prvo pojavljivanje Kate Middleton i princa Williama nakon kraljičine sahrane
Profimedia 

Zbog toga princ William nije bio ove srijede u New Yorku na dodjeli nagrade Earthshot koja se dodjeljuje petoro dobitnika svake godine za njihov doprinos zaštiti okoliša. Na svečanosti je puštena njegova snimka govora.

'Iako zbog najtužnijih okolnosti ne mogu vam se danas osobno pridružiti, drago mi je što vam se mogu pridružiti u obliku videa dok se okupljate u New Yorku na Earthshot Prize Innovation Summitu. Tijekom ovog vremena tuge, uživam u vašem kontinuiranom entuzijazmu, optimizmu i predanosti nagradi Earthshot i onome što pokušavamo postići. Zaštita okoliša bila je bliska srcu moje bake i znam da bi joj bilo drago čuti za ovaj događaj i podršku koju svi dajete našim finalistima Earthshota, sljedećoj generaciji pionira zaštite okoliša', rekao je William u videu.

Fotografije sa ispraćaja kraljice Elizabete II. pogledajte u galeriji.

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.