Zakulisne igre uvijek su bile sastavni dio kraljevskih obitelji, a glavni akteri su vjerovali da njihove spletke neće biti otkrivene.

Vjerojatno je to mislio i princ Andrew koji je jedan od glavnih negativaca u knjizi 'Camilla, Duchess of Cornwall: A Royal Survivor' novinarke Angele Levin. Prema biografiji o kraljici supruzi, Andrew je u tajnosti spletkario s pokojnom princezom Dianom i svojom tadašnjom suprugom Sarah Ferguson kako bi spriječio da njegov brat Charles postane kralj.

Princ Andrew našao se usred seks skandala
Profimedia 

Kako piše Daily Mail, htio je da William zasjedne na tron prije nego navrši 18 godina pa bi on preuzeo ulogu namjesnika na prijestolju. Andrew se okomio na svog starijeg brata i htio je spriječiti da se oženi Camillom. Zbog toga je svojoj majci, kraljici Elizabeti II. govorio da Camilla nije vrijedna povjerenja.

'Andrew je snažno lobirao s nadom da Charles neće postati kralj kada njegova majka umre i da će krunu uzeti William', tvrdi Levin u svojoj knjizi.

'Kada je Diana bila živa, kroz svoje prijateljstvo sa Sarah je spletkarila s Andrewom i pokušali su maknuti Charlesa kako bi princ Andrew postao namjesnik na prijestolju dok princ William ne postane punoljetan', rekao je izvor iz Buckinghamske palače.

Princ Andrew je ipak bio na kraljičinom sprovodu
Profimedia 

'Bila su to mračna i čudna vremena kada je paranoja postala stvarnost i ovo nas je brinulo. Andrewovo ponašanje je bilo jako, jako negativno i ekstremno neugodno njegovoj majci, kraljici Elizabeti koja se nije s njim slagala. Rekli su mi da je to bila jedna od rijetkih prilika kada nije dobio što je želio', dodao je.

'Očito je bio jako ljut što nije mogao na neki način vladati zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Camilli i tome što su je prihvatili u kraljevskoj obitelji da sumnjam da mu je to ikada oprošteno', zaključio je izvor.

Princ Andrew nekada je bio bliski prijatelj s Jeffreyjem Epsteinom.
Profimedia 

Podsjetimo, kraljica Elizabeta je sinu Andrewu oduzela sve titule nakon što je bio upleten u pedofilski skandal sa osuđenim, pokojnim Jeffreyjem Epsteinom. Dosta se posljednjih dana pričalo o tome hoće li Andrewu biti dozvoljeno biti uključen u procesiju zbog afera koje ga u stopu prate.

Princ Andrew povukao se iz javnosti zbog seks skandala s maloljetnicama zbog kojeg se protiv njega vodila istraga. Čak su dvije žene javno rekle kako ih je Andrew silovao dok su bile maloljetne, a iako te tvrdnje do danas nisu dokazane, princu je ugled narušen pa se povukao iz javnosti i od 2019. više nije predstavnik kraljevske obitelji koji obnaša službene dužnosti.

S jednom od žena koje su ga optužile Andrew se ove godine nagodio na sudu i platio joj odštetu, što ga je poštedjelo daljnjeg sramoćenja.

Profimedia Princ Andrew optužen je za seksualno zlostavljanje