Kraljica Elizabte II. je preminula te je njezin sin, kralj Charles III. zasjeo na tron. Britanska spisateljica i stručnjakinja za monarhiju Hilary Mantel smatra da Velika Britanija neće još dugo imati takav oblik vladavine i da će princ William biti posljednji kralj. Kraljica Elizabeta II. bila je ikona, a na prijestolju se održala čak 70 godina. Trenutno je sljedeći u redu za krunu princ William, a zatim njegov sin, princ George - koji možda nikad neće ni postati kralj.

Naime, Mantel je jednom rekla da vjeruje da će William biti posljednji kralj Velike Britanije te da George neće nikad dobiti priliku vladati na takav način jer monarhija neće toliko dugo opstati. Primjerice, da Charles doživi 96 godina kao što je kraljica Elizabteta, princ William tada bi imao 62 godine što znači da bi teorterski George postao nasljednik tek sa svojom 31 godinom i morao bi čekati na krunu do 2078. godine.

Princ William mogao bi biti posljednji kralj
Profimedia 

'Mislim da George nikad neće biti kralj, no ne bih se kladila na to. Vrlo je teško razumjeti koncept monarhije kada se na članove kraljevske obitelji gleda kao na zvijezde. Voljela bih da svi mi pričamo manje i pustimo ih da pronađu neko rješenje', rekla je.

Podsjetimo, nedavno se saznalo da je princ Andrew htio je spriječiti da njegov stariji brat Charles postane kralj i spletkario je protiv njega. Prema biografiji o kraljici supruzi, Andrew je u tajnosti spletkario s pokojnom princezom Dianom i svojom tadašnjom suprugom Sarah Ferguson kako bi spriječio da njegov brat Charles postane kralj.

Htio je da William zasjedne na tron prije nego navrši 18 godina pa bi on preuzeo ulogu namjesnika na prijestolju. Andrew se okomio na svog starijeg brata i htio je spriječiti da se oženi Camillom. Zbog toga je svojoj majci, kraljici Elizabeti II. govorio da Camilla nije vrijedna povjerenja.

Princ Andrew nije htio da Charles postane kralj
Profimedia 

'Andrew je snažno lobirao s nadom da Charles neće postati kralj kada njegova majka umre i da će krunu uzeti William', tvrdi Levin u svojoj knjizi.

'Kada je Diana bila živa, kroz svoje prijateljstvo sa Sarah je spletkarila s Andrewom i pokušali su maknuti Charlesa kako bi princ Andrew postao namjesnik na prijestolju dok princ William ne postane punoljetan', rekao je izvor iz Buckinghamske palače.

Bila su to mračna i čudna vremena kada je paranoja postala stvarnost i ovo nas je brinulo. Andrewovo ponašanje je bilo jako, jako negativno i ekstremno neugodno njegovoj majci, kraljici Elizabeti koja se nije s njim slagala. Rekli su mi da je to bila jedna od rijetkih prilika kada nije dobio što je želio', dodao je.

Diana je navodno isto sudjelovala u tome da Cahrles ne postane kralj
Profimedia 

'Očito je bio jako ljut što nije mogao na neki način vladati zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Camilli i tome što su je prihvatili u kraljevskoj obitelji da sumnjam da mu je to ikada oprošteno', zaključio je izvor.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta je sinu Andrewu oduzela sve titule nakon što je bio upleten u pedofilski skandal s osuđenim, pokojnim Jeffreyjem Epsteinom. Dosta se posljednjih dana pričalo o tome hoće li Andrewu biti dozvoljeno biti uključen u procesiju zbog afera koje ga u stopu prate.

Princ Andrew povukao se iz javnosti zbog seks skandala s maloljetnicama zbog kojeg se protiv njega vodila istraga. Čak su dvije žene javno rekle kako ih je Andrew silovao dok su bile maloljetne, a iako te tvrdnje do danas nisu dokazane, princu je ugled narušen pa se povukao iz javnosti i od 2019. više nije predstavnik kraljevske obitelji koji obnaša službene dužnosti.

Više fotografija britanske kraljevske obitelji pogledajte u galeriji. 

Profimedia Britanska kraljevska obitelj s godinama se suočavala s raznim tračevima i teorijama zavjere.