Mnoge djevojke su krajem 30-ih i 40-ih uzdisale za princem Philipom, tada princem Grčke i Danske, no samo je jedna u konačnici osvojila njegovo srce – kraljica Elizabeta II. Kao što znamo, oni su bili u braku desteljećima, no prije Elizabete Philip je bio još jednom zaljubljen – u misterioznu Oslu Benning.

Podsjetimo se, Philip je kao mladi princ bio ljepotan plave kose i očiju koji je bio na glasu kao najljepši kraljević europskih monarhija. Nije stoga čudno da je osvojio i kraljicu, ali i mnoge druge dame. Zna se da je Elizabetu u braku varao, a da mu je ona sve praštala, no navodno je u mladosti postojala dama koja ga je u jednom trenu bila posve općinila.

Princ Philip je u mladosti bio veliki šarmer
Profimedia 

Radilo se o zanosnoj Osli Benning, rođenoj Kanađanki prekrasnog tijela, kože boje alabastera i nježne prirode. Ona i Philip upoznali su se 1939., dok je ona boravila u domu Lorda Mountbattena, Philipovog strica. Philip je od Osle bio dvije godine stariji i čim je upoznao Oslu se zaljubio u nju. Bila je jednostavna, topla i mila, a opet zadivljujuće građe, pa je princ brzo pokleknuo pred njezinim čarima.

Na kraju se par spojio na nagovor Philipove strine, supruge Lorda Mountbattena. Sjetila se kako Philip nema djevojku, a trebala mu je žena dobrog roda, bogata i lijepa – pa su ga odlučili gurnuti u krilo Osli. Par se na taj spoj nije žalio jer su ionako bili snažno privučeni jedno drugome.

Inače, Osla je došla u Veliku Britaniju nakon što se njezina majka razvela od njezina oca, a ona se osjećala osamljenom i zbunjenom te je odlučila pronaći sreću preko oceana. I gotovo joj je to pošlo za rukom.

Princ Philip oženio je kraljicu Elizabetu II.
Profimedia 

‘Znam da je on bio njezina prva ljubav. Godinama mi nije pričala o njemu. Samo bi govorila: “Zaljubila sam se u pomorskog oficira”’ , prisjetila se godinama kasnije Oslina kći Janie Spring. Dodala je i kako je kasnije među majčinim stvarima pronašla Philipove fotografije pa joj je sve postalo jasno.

‘Bilo mi je jasno zašto su se zavoljeli. Nijedno od njih dvoje nije imalo mnogo iskustva s emocionalnom toplinom, bili su stranci u stranoj zemlji i trebali su sigurnost. Pronašli su je jedno u drugome’, rekla je Janie.

Oni koji su ih poznavali kao par su ih opisivali kao prekrasan, skladan duo. Osla je u to vrijeme njihove veze radila u tvornici, ali je živjela u istoj kući kao i Philip. Navodno par nije spavao zajedno, ali su se nekoliko puta poljubili, jer su Osline prijateljice potvrdile kako je par u izlascima znao izmjenjivati nježnosti.

Vjenčanje Osle Benning
Profimedia 

Zanimljivo je da su Osla i Philip ostali u kontaktu i nakon Drugog svjetskog rata, sve do 1943., kada je princ bio poslan na daleku misiju na moru. Te je godine Philip upoznao princezu Elizabetu te se za nju ubrzo i zaručio – a Osla je ostala zaboravljena u prošlosti. S Elizabetom je pronašao način da se uspne do najviših redova monarhija Europe, a Oslu je zbog toga morao zaboraviti.

Navodno joj je slomio srce, no oporavila se nakon 3 godine jer se vjenčala 1946. za još jednog aristokrata, Johna Hennikera-Majora s kojim je dobila troje djece.

Podsjetite se princ Philipa i kraljice kroz godine u našoj galeriji.

Profimedia Kraljica Elizabeta i princ Philip bili su u braku 73 godine