Britanska javnost ostala je u šoku nakon što se saznalo za posljednji potez kraljice supruge kralja Charlesa III., Camille Parker. Kako prenose britanski mediji, kraljica Elizabeta II. nije se još ni 'ohladila u grobu', a Camilla je već krenula šefovati u Buckinghamskoj palači i raditi reda.

Naime, nekadašnja Charlesova ljubavnica i najomraženija žena kraljevstva odlučila je da je vrijeme za određene promjene u funkcioniranju rada palače te tako ukida jednu od kraljičinih najdražih tradicija – dvorske dame. Kao što znamo, dvorske dame stoljećima su bile neizostavan dio kraljevskih rezidencija, a nerijetko su bile plemkinje najvišeg reda, i same udane za prinčeve i aristokrate. Njihova je svrha bila pružanje društva i pomoći kraljevskoj obitelji, osobito kraljici, no čini se kako Camilla misli kako za njih više nema mjesta na dvoru.

Camilla Parker nova je kraljica supruga
Profimedia 

Kao što znamo, Charles III. već je dao oko stotinu otkaza svojem bivšem osoblju, a jedan od glavnih ciljeva njegove vladavine je taj da smanji troškove monarhije. Zbog toga je i Camilla odlučila ukinuti instituciju 'dvorskih dama' koje su živjele i službeno radile za palaču.

Inače, kraljica Elizabeta II. je tijekom svoje vladavine imala cijeli skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu. Organizirale su događaje, pomagale kraljici s odabirom haljina, rješavale njezine administrativne poslove... No sad je svemu tome došao kraj.

Camilla Parker ukida kraljičinu omiljenu tradiciju
Profimedia 

Ni Kate Middleton nema dvorske dame, što Britancima nikada nije bio problem, no na odluku Camille da posve ukine tu mogućnost sada su burno reagirali te se po njihovim medijima žestoko osuđuje bivšu ljubavnicu za nepoštivanje spomena na kraljicu i njezine običaje.

Još fotografija bivše ljubavnice, a sadašnje kraljice supruge Camille pogledajte u nastavku. 

Profimedia Camilla Parker Bowles uspjela je osvojiti srca javnosti i ostalih članova kraljevske obitelji