Davne 1969. godine snimljen je dokumentarni film jednostavnog naziva 'Kraljevska obitelj' koji je nakon premijere zabranjen.

U njemu je kraljevska obitelj prikazana u nešto opuštenijim životnim trenucima, što je posebno tada bila prava rijetkost, a sve s ciljem da se što više približi narodu.

Očekivalo se da će publika nakon gledanja filma početi suosjećati s članovima kraljevske obitelji i razumjeti njihove 'patnje'. Međutim, film je prikazan samo jednom, sve do 2021. godine kada se odjednom pojavio na društvenim mrežama.

Na zahtjev dvora, ponovno je uklonjen, pa opet stavljen i tako u krug.

Film je nastao u produkciji slavnog BBC-ja, a projekt je započeo 1968. 21. lipnja sljedeće godine film je emitiran, a pogledalo ga je 350 milijuna ljudi.

Dio dokumentarca prikazan je i u trećoj sezoni hit serije 'Kruna', a jedina osoba koja je mogla narediti ponovno emitiranje dokumentarca bila je kraljica Elizabeta II. koja to nikada nije napravila. Razlog je nepoznat.

Kraljevska obitelj je prepuna raznih skandala
Profimedia 

Princeza Anne, jedina kći pokojne kraljice i princa Philipa, jednom je prilikom komentirala snimanje tog filma o kojem nema lijepe riječi. 'Ne znam kako to lijepo reći, ali nikad mi se nije sviđala ideja o filmu o kraljevskoj obitelji. Stvarno mislim da je to loša ideja. Zanimanje javnosti za nekoga od trenutka kada se rodi toliko je veliko da se umorite od toga', poručila je kratko.

Kraljevska obitelj strepi i od pete sezone spomenute serije koja će se baviti Dianinom smrću i skandalima slavne obitelji, a koja će na Netflixu biti dostupna od 9. studenog.

Princ William posvećen je humanitarnom radu kao i njegova pokojna majka
Profimedia 

Kraljica se ranije požalila da je 1992. godina bila užasna godina potresena brojnim kraljevskim skandalima i političkim nesuglasicama. Tada se troje od četvero njene djece razvelo (princ Andrew i princeza Anne, a najpoznatiji razvod svakako je bio onaj Charlesa i Diane zbog Charlesove ljubavi prema Camilli koja mu je čitavo vrijeme bila ljubavnica i to nisu skrivali.

Tu su i požar u dvorcu Windsor, ali i kraljičina tužba protiv The Sun-a.

Nakon smrti kraljice seriji je naglo porasla popularnost na Netflixu,a ova sezona bi mogla srušiti rekorde gledanosti, svidjelo se to obitelji ili ne.

Više fotografija ožalošćene kraljevske obitelji pogledajte u galeriji.

Profimedia Kraljevska obitelj ne skriva tugu odlaskom kraljice Elizabete II.