Jedna od neosporno najvećih zvijezda svijeta, Kim Kardashian, mora platiti novčanu kaznu od gotovo 10 milijuna kuna zbog sporne reklame na društvenim mrežama. Naime, Kim je pristala platiti kaznu zbog reklamiranja kriptovalute EthereumMaxa na svom Instagram profilu.

Sud je tako odlučio da reality zvijezda i influencerica Kim (41) mora platiti iznos od skoro 10 milijuna kuna, odnosno 1,26 milijuna dolara, a sve zato što je na svojim profilima na društvenim mrežama reklamirala određene proizvode i brendove – bez da je to jasno naznačila. Kim naime nije otkrila da je za reklamiranje kriptovalute na Instagramu primila iznos od 2 milijuna dolara.

Američka komisija za vrijednosne papire i burzu zaključila je kako je Kim tako prekršila zakon reklamirajući nešto bez da je fanovima i pratiteljima, a kojih ima 331 milijun, dala do znanja kako je plaćena da sponzorira te proizvode i brendove. Tako je navela javnost da misli kako je sama koristila tu kriptovalutu, a ne da ju je samo za novac izreklamirala. Tako joj se sada vlastita pohlepa obila o glavu.

Kim se na sudu složila s presudom i pristala čak i na to da tri godine neće promovirati vrijednosne papire kripto imovine, a njezin odvjetnik rekao je za BBC da je Kim zadovoljna što je riješila tu stvar sa SEC-om.

‘Kardashian je u potpunosti surađivala od samog početka i spremna je učiniti sve što može kako bi pomogla po ovom pitanju. Željela je ovu stvar ostaviti iza sebe kako bi izbjegla dugotrajni spor. Sporazum koji je postigla omogućuje joj to da nastavi sa svojim brojnim poslovnim aktivnostima’, rekao je Kimin odvjetnik.

‘Slučaj gđe. Kardashian također služi kao podsjetnik slavnim osobama, ali i drugima da zakon od njih zahtijeva da javnosti otkriju kada i koliko su plaćeni za promicanje ulaganja u vrijednosne papire. Ulagači imaju pravo znati je li objavljivanje vrijednosnog papira nepristrano, a gospođa Kardashian nije otkrila tu informaciju’, izjavio je Gary Gensler iz Američke komisije za vrijednosne papire i burzu.

Još fotografija najpoznatije reality zvijezde svijeta pronađite u nastavku. 

Profimedia Neretuširano lice Kim Kardashian na Vanity Fair partyju