Dobro je poznato da britanski prinčevi William i Harry nisu u dobrim odnosima, a sve je navodno počelo još 2018. kad je William savjetovao Harryju da malo stane na loptu i ne srlja u vezu s Meghan Markle. Kao što je britanska javnost, a i fanovi kraljevske obitelji diljem svijeta, dobro upućena, buntovnom Harryju se to nije svidjelo. S Meghan ne samo da je ušao u vezu bez ikakvih kočnica, već ju je ubrzo i oženio, a njegov je odnos s bratom krenuo silaznom putanjom.

Sve se još više pogoršalo nagon takozvanog Megxita, kad su Harry i Meghan napustili kraljevske dužnosti i preselili se u Ameriku, a dodatni čavao u lijes zabio je i zloglasni intervju koji je par dao Oprah Winfrey, a u kojem su propisno ispljuvali kraljevsku obitelj, prozivajući ih, između ostalog, i za rasizam.

Intervju Meghan Markle kod Oprah Winfrey
Profimedia 

Iako su se mnogi nadali da će se zavađena braća zbližiti i ujediniti u kolovozu ove godine, povodom godišnjice smrti njihove majke princeze Diane, to se nije dogodilo, a nije ih ‘spasila’ ni smrt njihove bake, kraljice Elizabete. To se moglo vidjeti i na kraljičinom sprovodu na kojem su Harry i William u više navrata stajali rame uz rame sa svojim ocem, kraljem Charlesom dok je on oplakivao majčinu smrt, ali bliže interakcije među njima nije bilo. Slično je bilo i s njihovim suprugama Meghan i Kate, ali ostaje za vidjeti hoće li se ovo krhko 'primirje' održati, posebno kada znamo da će krajem godine svijetlo dana ugledati Harryjevi memoari koji će sigurno izazvati veliki interes.

Mnogo se pisalo o tome kako je William puno toga zamjerio Harryju, pa i da bi se Harry volio pomiriti s bratom, no da je druga strana hladna, no nova knjiga koja se bavi njihovim odnosom, autorice Valentine Low, daje i malo drugačiji pogled na situaciju.

Princ Harry i princ William na ispraćaju bake, kraljice Elizabete II.
Profimedia 

U knjizi pod nazivom ‘Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown’ autorica piše kako je nakon dokumentarca snimljenog tijekom Meghaninog i Harryjevog posjeta Africi, a u kojem je Meghan prvi put preuzela ulogu žrtve pričajući kako joj je teško, te Harryjevog komentara da njegov odnos s bratom ima ‘dobre i loše dane’, William ponudio da dođe bratu u posjet, na što je ovaj isprva pristao, a zatim odbio.

Ono oko čega se Harry navodno brinuo bilo je tko će sve znati za njihov susret. William mu je na to odgovorio da će morati očistiti svoj raspored te da će to morati znati njegova privatna tajnica, na što mu je Harry hladno odgovorio: ‘Nemoj dolaziti’.

U odlomku knjige koji je objavio Daily Mail, navodi se da je Harry toliko bio uznemiren idejom da će Williamov tim vijest o njihovom susretu pustiti u javnost da je radije odlučio ne vidjeti brata kako to ne bi završilo u novinama.

Više fotografija posvađanih prinčeva s njihovim obiteljima pogledajte u galeriji: 

Profimedia Posvađana braća Harry i William s obiteljima