Kraljica Elizabeta II. i princ Philip su bili u braku 74 godine, sve do njegove smrti, a slovili su uvijek kao skladan par.

Upravo zbog toga dio javnosti je naljutila najava da će u petoj sezoni Netflixove serije 'Kruna' biti prikazana Philipova afera s njegovom bliskom prijateljicom Penny Knatchbull. Nove epizode stižu 9. studenoga, a fanovi kraljevske obitelji su zabrinuti zbog prizora koji bi mogli biti prikazani.

Princ Philip i Penny Knatchbull su desetljećima bili prijatelji
Profimedia 

Kako piše The Sun, snimljene su intimne scene između glumaca koji tumače princa i grofice Mountbatten od Burme koja je bila mlađa 32 godine od pokojnog vojvode od Edinburgha. Trebalo bi biti prikazano kako si dodiruju ruke dok on priča o svom braku, a kraljičin bivši tajnik je rekao da je takav potez od producenata 'okrutno smeće'.

Dickie Arbiter, koji je bio Elizabetin glasnogovornik od 1988. do 2000., rekao je za The Sun da je neukusno da se snime takve scene nekoliko tjedana nakon kraljičinog sprovoda.

'Do toga dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je nacija položila Njezino Veličanstvo na počinak pokraj princa Philipa, ovo je vrlo neukusno i, iskreno, okrutno smeće. Istina je da je Penny bila dugogodišnja prijateljica cijele obitelji. Netflix ne zanimaju osjećaji ljudi', rekao je Arbiter.

Princ Philip, kraljica Elizabeta II. i Penny Knatchbull su se često družili
Profimedia 

Urednica časopisa Majesty (Veličanstvo) Ingrid Seward je također komentirala cijelu situaciju.

'To je krajnje loš ukus. Ovo je fikcija. Nema šanse da u milijun godina da on s bilo kim razgovara o svom braku. Kraljevska obitelj to vjerojatno neće gledati zbog vlastitog razuma', ispričala je.

Netflixov izvor je istaknuo za Daily Mail da u napisi o sadržaju sljedeće sezone serije 'čista spekulacija', a Buckinghamska palača se nije oglasila o tome.

Inače, Philip je nazivao Penny 'drugom najvažnijom ženom u svom životu' i bili su prijatelji desetljećima te ih je zbližila njihova ljubav prema vožnji kočijama. Princ je bio velika potpora grofici kada je njezina petogodišnja kći Leonora preminula od karcinoma bubrega.

Penny Knatchbull je bila bliska prijateljica princa Philipa
Profimedia 

Penny je često posjećivala princa na njegovu imanju u Norfolku gdje je provodio većinu svog vremena nakon što se povukao iz javnog života u kolovozu 2017. Bila je jedina osoba, koja nije članica kraljevske obiteljii, koju su pozvali na Philipov intimni sprovod prošle godine što je pokazalo koliko mu je značila.

Imala je toliko dobar i blizak odnos s princem i kraljicom da nije bila izostavljena niti s jednog popisa uzvanika za svečana događanja. Bila je prisutna i na Elizabetinoj sahrani prošlog mjeseca.

Više fotografija grofice Penny pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Grofica Penny Knatchbull je bila bliska prijateljica princa Philipa