Postoji dugačak popis žena koje su imenovane kao potencijalne ljubavnice pokojnog princa Philipa.

Nakon što je najavljeno da će u petoj sezoni Netflixove serije 'Kruna' biti prikazana Philipova afera s njegovom bliskom prijateljicom Penny Knatchbull fanovi su zabrinuti zbog prizora koji bi mogli biti prikazani.

Penny Knatchbull bila je navodna ljubavnica princa Philipa
Profimedia 

Inače, Philip je nazivao Penny 'drugom najvažnijom ženom u svom životu' i bili su prijatelji desetljećima te ih je zbližila njihova ljubav prema vožnji kočijama. Princ je bio velika potpora grofici kada je njezina petogodišnja kći Leonora preminula od karcinoma bubrega.

Penny je često posjećivala princa na njegovu imanju u Norfolku gdje je provodio većinu svog vremena nakon što se povukao iz javnog života u kolovozu 2017. Bila je jedina osoba, koja nije članica kraljevske obiteljii, koju su pozvali na Philipov intimni sprovod prošle godine što je pokazalo koliko mu je značila.

Penny Knatchbull bila je dobra prijateljica kraljice Elizabete
Profimedia 

Imala je toliko dobar i blizak odnos s princem i kraljicom da nije bila izostavljena niti s jednog popisa uzvanika za svečana događanja. Bila je prisutna i na Elizabetinoj sahrani prošlog mjeseca.

Kada pomislite na indiskrecije kraljevske obitelji, afera kralja Charlesa i kraljice Camille obično je prva stvar koja vam padne na pamet. Veza tijekom braka Charlesa i princeze Diane šokirala je svijet, a prošlo je mnogo godina prije nego što je javnost bila spremna prihvatiti Camillu kao službenu članicu kraljevske obitelji.

Princ Charles varao je princezu Dianu s Camillom Parker Bowles
Profimedia 

No, glasine o izvanbračnim vezama mučile su i princa Phillipa, supruga kraljice Elizabete II., prije njihove smrti. Sam Philip je ipak drsko odgovorio na te tvrdnje, rekavši 2017.: 'Jeste li ikad pomislili na to, u posljednjih 40 godina godina, nikad se nisam nikamo pomaknuo bez pratnje policajca? Pa kako sam se, dovraga, mogao izvući s nečim takvim?'

Dok većina odbacuje ove glasine kao tek 'tabloidno žutilo', tijekom godina bilo je nekih doista nepristojnih tvrdnji. Ne vjerujemo ni u što od toga, ali ako ste znatiželjni, istražili smo neke od najluđih optužbi u nastavku.

Princ Philip navodno je prevario kraljicu Elizabetu više puta
Profimedia 

1948. godine par je dobio svoje prvo dijete, princa Charlesa. 1948. također je bila godina kada se priča da je princ Phillip imao aferu s Pat Kirkwood.

Pat Kirkwood

Pat Kirkwood bila je zvijezda glazbene komedije koja je u to vrijeme bila najplaćenija glumica na londonskoj pozornici. Ona i princ Phillip upoznali su se kad ih je njezin dečko, društveni fotograf Baron Nahum, upoznao iza pozornice u Hippodrome Theatreu kad je Pay bio glavni voditelj revije Starlight Roof.

Pat Kirkwood bila je navodna ljubavnica princa Philipa
Profimedia 

Phillip i Pat kasnije su zajedno večerali u javnosti u Londonu prije nego što su plesali do zore u noćnom klubu - sve dok je Elizabeth bila kod kuće, osmog mjeseca trudna s Charlesom. Navodno su se sreli još šest puta i dopisivali. Sadržaj ovih pisama ostat će tajna sve dok pokojnom vojvodi od Edinburgha ne bude dodijeljen službeni biograf, nakon njegove smrti 2021. godine.

Glasine da je Pat bila prinčeva ljubavnica uništile su njezinu karijeru. Po protokolu, kraljevska palača nije htjela objaviti priopćenje u kojem bi odgovorila na tračeve, pa je Pat ostala sama braniti se.

'Od dame se obično ne očekuje da brani svoju čast', rekla je Kirkwood novinaru. 'Gospodin je taj koji bi to trebao učiniti. Imao bih sretniji i lakši život da je princ Philip, umjesto što je nepozvan došao u moju garderobu, te noći otišao kući svojoj trudnoj ženi.'

Pat Kirkwood zbog princa Philipa uništena je karijera
Profimedia 

Princu Phillipu, Pat je napisala '.. da je bilo neke podrške iz vašeg smjera, stvar se mogla riješiti prije mnogo godina, umjesto da se sama borim s morem morskih pasa'. Kabaretska predstava 'Pat Kirkwood je ljuta' iz 2014. usredotočila se na putanju njezine glumačke karijere i njezinu nemogućnost da pobjegne skandalu.

Godine 1950. rodilo se drugo dijete kraljice i princa Philipa, princeza Anne. Godine 1956. princ Phillip krenuo je na svjetsku turneju na Britannii, kraljevskoj jahti, ostavivši kraljicu i dvoje male djece u Engleskoj.

Jedrenje ili orgijanje?

Phillip je možda ostavio kraljicu Elizabetu, Charlesa i Anne iza sebe, ali sigurno nije bio sam. S njim je na Britanniji bio Michael Parker, njegov najbolji prijatelj i službenik kraljevske kuće koji brine o članovima kraljevske obitelji. Pričalo se da je Britannia mjesto za razuzdane momačke večeri i mnogo neozbiljnosti, pa je nastala pometnja kada je objavljena vijest da Michaelova žena Eileen podnosi zahtjev za razvod.

Princ Philip ostavio je kraljicu Elizabetu i djecu da bi otišao na jedrenje
Profimedia 

Skandal je bio toliko velik da je Michael bio prisiljen podnijeti ostavku na mjesto Phillipovog pomoćnika u roku od 24 sata nakon što je vijest izašla u javnost, no čak je i tada bilo prekasno. Reflektori su bili usmjereni na stanje braka Phillipa i Elizabeth. U ovom trenutku, Phillip je bio samo vojvoda, ali ubrzo je dobio titulu princa kako ga se ne bi moglo pozvati da svjedoči na brakorazvodnom suđenju Parkerovim.

Pažnja pod kojom je kraljevski par bila toliko je značajna da je palača izdala rijetko priopćenje u kojem je izjavila: 'Potpuno je neistinito da postoji bilo kakav raskol između kraljice i vojvode.'

Helene Cordet

Zvijezda grčkog kabareta i Phillipova doživotna prijateljica, Helene Corbet također se pričala da je ljubavnica princa. Imala je dvoje djece, Maxa i Louise, dok je bila odvojena od supruga, a njihovo je očinstvo držala u tajnosti.

Helene Cordet je bila navodna ljubavnica princa Philipa
YouTube screenshot 

Princ Phillip bio je kum djeci, a čak je i pomogao platiti Maxovu školarinu u Gordonstounu, zbog čega su mnogi povjerovali da su Max i Louise zapravo njegova biološka djeca. Helene je demantirala aferu, a 1996. Max se javno osvrnuo na glasine rekavši da mu Phillip nije otac.

Susan Barrantes

Susan Barrantes bila je pokojna majka Sarah Ferguson, bivše supruge princa Andrewa, sina princa Phillipa. U svojoj knjizi My Husband and I: 70 Years of Royal Marriage, kraljevska biografkinja Ingrid Seward tvrdi da je Susan samo jedna od čitavog popisa žena s kojima je princ prevario kraljicu.

Susan Barrantes je bila majka Sarah Ferguson
Profimedia 

Seward tvrdi da su TV voditeljica Katie Boyle, glumica Merle Oberon, glumica Anna Massey i spisateljica Daphne du Maurier sve bivše ljubavnice - iako nije bilo konkretnih dokaza. Najava Sewardove knjige također se poklopila s 70. godišnjicom braka Elizabeth i Phillipa, a neki su je kritičari označili kao puki reklamni trik.