Camilla Parker Bowles (75) nije još osvojila simpatije javnosti koja nikada neće prežaliti princezu Dianu, no čini se da joj se posljednjih godina sreća nasmiješila s njezinim položajem u kraljevskoj obitelji.

Kako piše The Telegraph, u Buckinghamskoj palači razmišljaju da 'potiho' izbace iz njezine titule riječ 'supruga' prije krunidbe nje i supruga, kralja Charlesa 6. svibnja. Zapravo će odluku o tome donijeti javnost jer će kraljevski savjetnici pažljivo promatrati kako će na nju reagirati tijekom njezinih pojavljivanja. 

Camilla će se stoga morati dodatno potruditi dok izvršava svoje dužnosti, a pokojna kraljica Elizabeta II. jasno je rekla kakvu ulogu želi da njena snaha ima kada se obratila u iznenadnom priopćenju.

Kralj Charles III. i Camilla Parker Bowles ne podnose Meghan i Harryja
Profimedia 

'Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vrijeme dođe, Camilla bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu', istaknula je.

Charles je nakon smrti svoje majke progovorio o ulozi svoje supruge. 'Računam na pomoć punu ljubavi moje drage supruge Camille. U znak priznanja vlastite odane javne službe tijekom 17 godina našeg braka, ona postaje moja kraljica supruga', rekao je novopečeni kralj.

Iako su i on i njegova majka bili za titulu 'kraljice supruge', kraljevski savjetnici očito sve više naginju samo tituli kraljice, prema riječima The Telegrapha. Izvor je otkrio da se nadaju prirodnoj tranziciji u kojoj će mediji prihvatiti opciju da je oslovljavaju samo s kraljica Camilla.

Kralj Charles III. i Camilla Parker Bowles su u braku od 2005. godine
Profimedia 

Supruge ranijih kraljeva, kraljica majka, kraljca Mary i kraljica Aelxandra su također dobile takav tretman. Camilla je prihvatila odmah titulu koju joj je namijenila kraljica Elizabeta iz poštovanja, a The Telegraph ističe da je tijekom 17 godina kao član kraljevske obitelj dobila puno pozitivnih reakcija od javnosti i uspjela pridobiti puno fanova.

Ipak, poznato je od ranije da je uvijek spletkarila i htjela poniziti te izgurati Dianu iz kraljevske obitelji kada se Charles razveo od nje. S obzirom na to sigurno slavi svoju pobjedu kojom si je osigurala dostojanstvenu poziciju. 

Inače, Camilla će biti okrunjena 6. svibnja uz svog supruga Charlesa, a otkriveno je da možda neće nositi krunu kraljice majke. Sporno je što taj komad nakita sadrži kontroverzni dijamant Koh-i-Noor od 105 karata te to bi moglo uznemiriti Indiju i druge nacije. Kako je izvijestio Daily Mail, Charles je prije nekoliko godina spominjao da će Camilla jednog dana nositi tu krunu čija je vrijednost neprocjenjiva i sastoji se od 2,800 dijamanata te ima na sebi križ koji koji drži poznati dijamant Koh-i-Noor od 105 karata, jedan od najvećih dragih kamena na svijetu.

No pojavila se značajna nervoza zbog toga jer nekoliko zemalja tvrdi da njima pripada vlasništvo nad najzloglasnijim dijamantom na svijetu koji potječe iz Indije. Dragulj, koji stoji u odvojivom platinastom nosaču, sada se može izvaditi iz krune prije upotrebe.

Kruna kraljice majke
Profimedia 

'Izvorni plan bio je da se kraljica supruga okruni krunom pokojne kraljice majke kada njezin suprug sjedne na prijestolje. Ali vremena su se promijenila i Njegovo Veličanstvo Kralj je izrazito osjetljivo na ta pitanja, kao i njegovi savjetnici. Oko njih postoji ozbiljna politička osjetljivost i značajna nervoza, posebno u vezi s Indijom', rekao je izvor iz Buckinghamske palače.

Podsjetimo, Charles će biti službeno okrunjen u smanjenoj verziji drevne ceremonije koju će voditi nadbiskup od Canterburyja u Westminsterskoj opatiji. Charles želi da krunidba traje manje od sat vremena, planira smanjiti popis gostiju i odrediti manje formalno odijevanje za uzvanike.

'Krunidba će odražavati današnju ulogu kralja i pogled prema budućnosti dok će biti ukorijenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši', potvrdila je palača kada je službeno objavila datum ceremonije.

Kralj Charles III. službeno je postao novi britanski monarh
Profimedia 

Charles je odlučio smanjiti raskoš krunidbe kako bi to uskladio s krizom i povećanjem troškova života te želi pokazati da se kreće prema modernijoj monarhiji.

Zanimljiv je i datum koji je odabran za ceremoniju. Naime, tada će njegov unuk Archie, sin princa Harryja proslaviti četvrti rođendan. Također, na taj se datum i sestra kraljice Elizabete II., princeza Margaret udala za svog supruga Antonyja Armstronga-Jonesa.

U svibnju je održana i krunidba njegovog pokojnog djeda, kralja Georgea VI.