Otkako je prošlog mjeseca nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II., princ Charles postao kralj Charles III., ne prestaje iznenađivati svojim potezima. Naime, nakon što se saznalo da je dao čak 100 otkaza svojim zaposlenicima koji su ga godinama vjerno služili, sada je postalo jasno i da je odlučio nastaviti šokirati javnost.

Kralj Charles III. prekršit će dugu kraljevsku tradiciju
Profimedia 

Kralj Charles III. tako je sad izazvao pažnju medija i javnosti i to zato što je odlučio prekršiti tradiciju dugu čak 185 godina, a koju nitko prije njega nije smio 'ni pipnuti'! Britanski mediji tako javljaju da 73-godišnji Charles smatra kako ne treba ispoštovati tradiciju te sa suprugom Camillom Parker useliti u Buckinghamsku palaču, inače tradicionalnu rezidenciju britanskih monarha.

U toj palači u srcu Londona kraljevi i kraljice žive sve od 1837., tj. otkako je na tron zasjela kraljica Victorija. Sada je pak odlučeno da se Charles odlučio za promjenu pravila te je odbio preseljenje pa će njegova rezidencija i dalje ostati Clarence House u kojoj je i dosad živio. Radi se o vili nedaleko Buckinghamske palače, a u kojoj on i Camilla zajedno žive od 2003. godine.

BUckinghamska palača
Profimedia 

‘Charles nije veliki ljubitelj ‘velike kuće’, kako on naziva palaču. On Buckinghamsku palaču ne vidi kao održivi trajni dom ili kuću koja ima svrhu u suvremenom svijetu. Naime, samo održavanje palače, kako s financijske, tako i s ekološke strane, jednostavno nije odživo’, rekao je izvor blizak kralju te dodao kako je Charles jako posvećen promjenama u funkcioniranju monarhije i rezanju troškova, pa je njegovo odbijanje preseljenja zapravo izraz njegova modernog duha.

Spominje se i mogućnost otvaranja Buckinghamske palače javnosti u turističke svrhe, čime bi Kruna dodatno zaradila i olakšala si poslovanje. Trenutno se palača uz sve to renovira, a gotova bi trebala biti tek 2027., pa je i iz tog razloga jednostavnije da kralj zasad živi u skromnijem domu.