Kad je Harry sreo Meghan, sve se u njegovom životu nepovratno promijenilo, a između ostalog i njegov odnos s obitelji.

Nekad blizak odnos između Harryja i njegovog brata Williama prvi je počeo trpjeti štetu kad je William upozorio mlađeg brata da ne srlja u vezu s glumicom. Harry je napravio upravo suprotno, požurio se vjenčati s Meghan, a od brata se počeo polako, ali sigurno udaljavati.

Princ William i princ Harry su u lošem odnosu
Profimedia 

Danas su im odnosi jako zategnuti, a mnogi za to krive upravo Meghan koja se teško prilagođavala životu u sklopu kraljevske obitelji. Sve je kulminiralo time da se par odrekao kraljevskih dužnosti i napustio Veliku Britaniju, a najgori udarac obitelji zadali su ubrzo nakon slavnog 'Megxita' kad su dali ozloglašeni intervju Oprah Winfrey u kojem su iznijeli brojne optužbe protiv kraljevske obitelji, između ostalog pripisujući im rasističke komentare na račun svog (tad još nerođenog) sinčića Archieja, a Meghan je tvrdila da ju je Kate Middleton rasplakala netom prije vjenčanja.

Intervju je odjeknuo kao bomba, razbjesnio kraljevsku obitelj, ali i britansku javnost, a malo pomalo počeli su curiti detalji koji ni slavni par nisu prikazivali baš u najboljem svjetlu. Pokazalo se da ni Meghan, koja se svom silom trudila izazvati suosjećanje, nije strano rasplakati nekoga pa se puno pričalo o njenom okrutnom odnosu prema posluzi, a nove je detalje iznio i autor Valentine Low u svojoj knjizi ' Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown’.

Meghan Markle pravila je probleme kraljevskoj obitelji
Profimedia 

Low navodi da se Meghan grubo ponašala prema jednoj od uvaženih dvorjanki, Samanthi Cohen, a pisao je i o detaljima sukoba u Kensingtonskoj Palači prije vjenčanja Harryja i Meghan.

‘Slušaj, da imam bilo koga drugog tko bi radio ovaj posao, dala bih ga njemu’, odbrusila je tako članici osoblja zaduženoj za komunikaciju s medijima.

Samantha je imala visoki rang u kraljevskom kućanstvu i radila je za kraljicu Elizabetu prije nego što se prebacila u Harryjev tim. S Harryjem je od početka imala prijateljsku komunikaciju.

‘Kad je počela raditi za njega Harry ju je već dobro poznavao. Bila mu je draga i on je bio drag njoj. Sam je bila nevjerojatno sposobna u rješavanju problema, mogla je sve napraviti. Od nje su tražili da radi stvari koje inače ne bi tražili od tajnice, a onda su se prema njoj grubo ponašali’, ispričao je Valentine Low prilikom gostovanja u podcastu Palace Confidential.

‘Meghan se derala na nju… Ispričala je da je raditi s njom i Harryjem bilo kao raditi s parom tinejdžera’, prenio je autor.

Otkrio je i pojedinosti o problemima prije vjenčanja.

Princu Harryju smetao je odnos obitelji prema Meghan Markle
Profimedia 

‘Problemi su počeli prije vjenčanja oko hrpe raznih stvari, zbora, hrane…’, rekao je.

Meghan je pravila probleme i oko toga kako su se informacije o vjenčanju iz kraljevske obitelji komunicirale prema medijima.

‘Iz palače bi objavili detalje oko torte, haljine ili tako nečeg da bi mediji bili zadovoljni’, objasnio je Low i dodao da Meghan s tim nikako nije bila zadovoljna.

‘Našla se tu neka jadna žena koja joj je prezentirala alternativni plan koji se Meghan nije svidio. Rekla joj je: ‘Vjeruj mi, da imam bilo koga drugog da mu dam da radi ovaj posao, dala bih mu’’, ispričao je.

Valentine Low je u svojoj knjizi detaljno pisao o tome kako su Harry i Meghan polagano uništavali odnose sa svojim osobljem koje je nazvao ‘poštenim ljudima koji su imali povjerenja u Meghan i koji bi sve učinili da paru pomogne da postigne uspjeh’.

Autor navodi i to da je Meghan planirala svoj odlazak iz kraljevske obitelji.

Meghan Markle planirala je odlazak iz kraljevske obitelji
Profimedia 

‘Ona je htjela biti odbijena, bila je opsjednuta tom pričom od prvog dana’, rekao je jedan bivši član osoblja. Čak je i njen tim navodno komentirao da se osjećaju ‘izigranima’.

U knjizi Low tvrdi da je Meghan htjela dokazati kako ju je institucija iznevjerila te se čak žalila odjelu za ljudske resurse u palači gdje su je saslušali, ali nisu joj ukazali nikakvu pomoć.

‘Ovo je bilo neizbježno: ljudski resursi su tamo da se bave zaposlenicima, a ne članovima kraljevske obitelji. Meghan je to morala znati, pa što je onda htjela postići? Nastojala je ostaviti dokaze, bio bi ciničan odgovori’, navodi se u knjizi.

‘Svi su znali da će se institucija procjenjivati po tome koliko je ona sretna, a napravili su pogrešku misleći da ona želi biti sretna’, citirana je izjava bivšeg zaposlenika.