Memoari princa Harryja su glavna tema otkad je otkriveno da će izaći 10. siječnja, a već su postali bestseller zbog brojnih narudžbi u pretprodaji.

Dok knjiga naziva 'Spare' ('Rezerva') ne ugleda svjetlo dana, nagađa se o njezinom sadržaju i strani mediji su pisali da ju je Harry malo izmijenio nakon smrti svoje kraljice Elizabete II. No prijatelj njegove supruge Meghan Markle, Omid Scobie tvrdi da princ nije ništa promijenio zbog gubitka bake.

Princ Harry i Meghan Markle nemaju dobre odnose s obitelji
Profimedia 

Scobie je u svojoj kolumni za Yahoo istaknuo da je Harry i sam odabrao upečatljiv naziv memoara već na samom početku njihovog nastajanja. Ime knjige je odabrano prema tome što se Harryja uvijek nazivalo rezervnim princem u usporedbi s njegovim starijim bratom, princem Williamom koji je uvijek bio poznat kao nasljednik jer će jednog dana postati kralj.

Također je objasnio kako nije bilo 'izmjena ili uređivanja u zadnji čas' nakon što je kraljica umrla te je vojvoda dovršio rukopis knjige gotovo pet mjeseci prije Elizabetine smrti.

Ipak, u posveti na početku memoara će odati počast svojoj pokojnoj baki, a ne odustaje od objave, iako riskira 'snažan odgovor svoje obitelji'. Kraljevska obitelj se ne oglašava oko ove teme, no otkriveno je da su angažirali odvjetnike. Također, zaposlenici iz palače su ispričali da se boje da bi knjiga mogla nanijeti 'neopozivu štetu ugledu i odnosima'.

Kako je otkrio Scobie, princ je dovršio memoare u travnju ove godine, a upravo je to mjesec kada su on i Meghan bili u Ujedinjeno Kraljevstvu kako bi vidjeli kraljicu jer su išli na sportsko događanje Invictus Games u Nizozemskoj.

Princ Harry i Meghan Markle na sprovodu kraljice Elizabete
Profimedia 

Inače, otkriveno je što je princ izostavio u knjizi koju je za njega napisao američki novinar i pisac J. R. Moehringer koji je osvojio Pulitzerovu nagradu. Naime, kako je izvijestio The Sun, Harry se javio bivšim prijateljima i djevojkama ljetos te ih pitao žele li biti u njegovim memoarima i tražio ih je da razgovaraju s Moehringerom što je 

Oni su to odbili pa tako neće biti spomenuti u dugoočekivanom bestselleru. 'Bivši prijatelji i djevojke su ljubazno odgovorili da će razmisliti, ali većina je na kraju odbila', rekao je izvor za britanski tabloid.

Princ Harry i Meghan Markle su u braku od svibnja 2018.
Profimedia 

Šokiralo ih je što je želio da pričaju o najintimnijim dijelovima njegova života nakon što im je godinama bilo naređeno da ne otkrivaju baš ništa za medije. 

'Bilo je pomalo ironično da bi se Harry naljutio ako bi ikad naslutio da su razgovarali s medijima, ali sada to želi kad mu treba njihova pomoć', ispričao je izvor.