Ruska carska obitelj Romanov je Rusijom vladala oko 300 godina, no sve se završilo tragedijom. Kao što znamo, kada je došlo do komunističke revolucije u toj zemlji Romanovi su svrgnuti s trona, većina aristokrata je pobjegla u druge zemlje, a car, carica i njihovo petero djece je zvjerski pobijeno i pokopano u šumi o čemu kratko govori i peta sezona serije 'Kruna'.

Zapitali smo se gdje su danas njihovi najbliži srodnici i potomci i otkrili pet imena za koje u tom kontekstu morate znati. 

Carska Romanov obitelj
Profimedia 

Olga Andreevna

Princeza Olga Andreevna, rođena 1950., je polu-sestra princa Andrewa Andreevicha, pranećaka cara Nikolaja II. te voditljica Romanov Family Association, organizacije koja se bavi zastupanjem interesa potomaka Romanov carske obitelji u današnjem svijetu. Olga je odrasla u Engleskoj, u Kentu u luksuzu i raskoši, kao i ostatak potomaka ruske carske obitelji koja je krvno povezana s britanskom kraljevskom obitelji. Olga danas živi u dvorcu na selu koji datira iz 13. stoljeća, a bavi se i iznajmljivanjem viška soba svog dvorca turistima i za vjenčanja.

Rostislav Rostislavovich

Princ Rotislav je rođen 1985. u SAD-u, a tamo je završio i studij povijesti umjetnosti. Sam je rekao kako je odrastao kao normalan, ‘običan’ čovjek, a nitko ga nikada nije posebno tretirao zbog njegove titule. Tako se nikada nije predstavljao kao potomak ruskih careva iako to je. Zanimljivo je da je Rotislav jedini član Romanov obitelji koji redovito putuje u Rusiju. U čast povijesti svoje obitelji je dizajnirao poseban sat za obljetnicu 400. godine postojanja njihovog grba. Jednog dana će on postati glavni vođa Romanov fondacije i glava obitelji.

Rostislav Rostislavovich jedan je od nasljednika Romanov obitelji
Profimedia 

Daniel Joseph Romanoff

Daniel Joseph je rođen 1972. i odrastao je u SAD-u. Radi se o praunuku Velikog Vojvode Aleksandra Mikhailovića koji je umro 1933. u egzilu iz Rusije. Bavi se političkom znanošću i diplomacijom, a jedan je od rijetkih pripadnika obitelji Romanov koji ne koristi svoju prinčevsku titulu.

Natalia Nikolaevna

Natalia je princeza rođena u Rimu u Italiji, a najstarije je dijete princa Nikolaja Romanova, bivšeg voditelja fondacije obitelji Romanov. Udana je za Talijana Giuseppea Consolaa, znanstvenika i novinara. Imaju dvoje djece, a prvi joj je sin Enzo tragično preminuo 1997.

Nikita Rostislavovich

Princ Nikita je mlađi brat princa Rotislava. Rođen je 1987., a danas živi u Londonu. O njegovom se privatnom životu zna jako malo, no poznato je da je 1998. posjetio Rusiju kako bi sudjelovao u svečanom ukopu ostataka cara Nikolaja II., carice Aleksandre Feodorovne i njihove djece. Trenutno se bavi marketingom.