Odluka kralja Charlesa III. da dopusti sestri, princezi Anne i bratu, princu Edwardu da ga zamjenjuju kada ne može ispuniti službene dužnosti je potez kojim kažnjava svog sina, princa Harryja, a njega će to razbjesniti.

Njegova namjera je objavljena u potpisanoj poruci koju je u Domu lordova pročitao lord Parker od Minsmerea, najviši dužnosnik u kraljevskoj kući.

Kralj Charles III. i princ Harry su u lošim odnosima
Profimedia 

Kraljevska biografkinja Angela Levin ispričala je za Daily Mail da smatra kako je Charles učinio ono što je bilo potrebno. Pritom je mislila na omalovažavanje Harryja i Andrewa koje kralj sigurno neće koristiti kao pomoć u svojoj vladavini.

Charles je rekao da je cilj povećanja 'osigurati nastavak učinkovitosti javnog poslovanja kad sam nedostupan'. Levin je rekla da je ovaj potez bio lukav način da se Harry i Andrew 'skinu s popisa na vrlo diplomatski način' i da je praktičnije da kralj zatraži pomoć princeze Anne i princa Edwarda.

Princ Andrew našao se usred seks skandala
Profimedia 

'Harry i Meghan će biti jako bijesni zbog te odluke, ali on živi u Kaliforniji, prestao je biti kraljevski član, pa zašto bi bio državni savjetnik? Ne radi se o Harryju nego o onome što kralj treba', naglasila je kraljevska biografkinja.

Objasnila je da bi javnost bila apsolutno bijesna kada bi princ Andrew obavljao kraljeve službene dužnosti nakon što se našao u pedofilskom skandalu. Ističe da je Charlesov potez vrlo razuman.

'Čitanje između redaka kralju omogućuje mu da bude siguran da pravi ljudi rade pravi posao', ispričala je Levin. Dodala je da će to osigurati neometano funkcioniranje monarhije.