Velika pop zvijezda Selena Gomez znana je po svojim hit singlovima, ali i po turbulentnoj ljubavnoj i zdravstvenoj prošlosti. Naime, suočila se s depresijom, bolnim prekidima i dijagnozom bipolarnog poremećaja u jako kratko vrijeme pa nije ni čudo da je od svega toga imala i traume.

Sada je pjevačica o svemu progovorila u svom dokumentarcu 'My Mind and Me', a u kojem je otkrila neke od najbolnijih detalja iz svoje prošlosti. Taj se njezin dokumentarac može pogledati na Apple TV-u, a promovira svijest o važnosti mentalnog zdravlja. Kako bi ljudima pomogla da shvate svu važnost psihičke stabilnosti, Selena je razgolila dušu i srce i priznala kako joj u životu nikako nije lako.

Naime, u posljednjih 6 godina svog života Selena je prošla kroz bolni prekid s Justinom Bieberom, svojom teen ljubavi, a koji se kasnije oženio za Hailey Bieber. Zbog slomljenog srca Selena je završila u centru za mentalno zdravlje te je imala slom živaca. Uz to, dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj i lupus te je zbog lošeg mentalnog zdravlja morala otkazati turneju. O svim traumama dodatno je progovorila za časopis 'The Rolling Stone' te šokirala javnost ispoviješću koja slama srce.

'Bit ću vrlo otvorena sa svima u vezi ovoga: bila sam u četiri centra za liječenje', otkrila je Gomez u intervjuu. 'Mislim da mi je u ranim dvadesetima počeo slabiti kompas za realnost, tada sam se počela osjećati kao da ne kontroliram što osjećam, bilo to jako dobro ili jako loše'. Njezine faze povišenog ili pak mračnog raspoloženja trajale bi tjednima ili mjesecima i ne bi mogla uprijeti prstom u to što bi ih izazvalo. Ponekad danima nije mogla zaspati.

'Bila sam sigurna da moram kupiti automobil svakome koga poznajem. Pa sam tako trošila milijune na ljude koji su me samo iskorištavali', rekla je.

'Odrasla sam misleći da ću se udati s 25 godina', rekla je. 'Slomilo me što nisam bila ni blizu toga. Zapravo, nisam mogla biti dalje od toga. Bilo je to tako glupo, ali doista sam mislila da je moj svijet gotov', rekla je o prekidu s Justinom koji ju je psihički jako pogodio i samo dodatno pogoršao njezino stanje.

Seleni Gomez je Justin Bieber slomio srce
Profimedia 

Procjena je da je Selena u 6 godina na druge ljude i njihove želje potrošila oko 5 milijuna dolara, a sve samo kako bi se osjećala kao osoba vrijedna ljubavi. U međuvremenu je završila i u psihijatrijskoj ustanovi zbog psihoze, prošla razne kure lijekova te iskusila što zaista znači boriti se s mentalnim poremećajem. Sve to vrijeme posebno je patila jer se nije ostvarila kao supruga i majka već je solo.

Ovo je ljeto tako napunila 30 godina te organizirala veliku zabavu kao početak nove ere svog života.

'Imam 30 godina i proći ću kroz razne trenutke u životu. Ako postoji nešto bolje, to je sljedeće: podsjećam se da ne bih bila ovdje da nije bilo psihotičnog sloma, da nije bilo mog lupusa, da nije bilo moje dijagnoze. Mislim da bih vjerojatno bila još jedan iritantni entitet koji samo želi nositi lijepu odjeću cijelo vrijeme. Depresivno je razmišljati o tome tko bih bila… Pravi život mi se događa, pravi život…', rekla je Selena koja trenutno pokušava nakon svega uhvatiti čvrst oslonac i pronaći stabilnost u svakodnevici.