Iako danas svi znamo za seks afere princa Charlesa koji je godinama varao princezu Dianu, kao i za afere princa Andrewa s maloljetnicama, manje je znano da je još jedna članica kraljevske obitelji bila upletena u bombastičan skandal koji je 1992. uzdrmao britansku javnost.

Naime, kao što nas je tomu nedavno podsjetila peta sezona serije 'Kruna', Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, bivša žena princa Andrewa, te se godina upustila u izvanbračnu aferu koja je završila razvodom. Što se točno dogodilo?

Zapravo je priča dosta šokantna i neobično je da je pala u zaborav javnosti. Naime, Sarah je uhvaćena kako s ljubavnikom na jugu Francuske uživa u tome da joj on – cucla nožne prste. Paparazzi su točno taj prizor snimili dok je Sarah, tada još uvijek supruga princa Andrewa, uživala na odmoru sa svojim financijskim savjetnikom, Johnom Bryanom, a koji joj je tom prilikom ljubio i cuclao nožne prste, što su ovjekovječili paparazzi svojim fotografijama.

Vjenčanje princa Andrewa i Sarah Ferguson
Profimedia 

Naravno, tabloidi se nisu nimalo sramili objaviti te inkriminirajuće fotografije u javnost, a Sarah je pala u nemilost Britanaca i od najdraže kraljičine snahe postala najomraženija. Kako stvari stoje, Sarah je bila najdraža snaha kraljice Elizabete zbog svoje živahne, vedre naravi i zaraznog smijeha, a uz to je bila i supruga kraljičinog sina miljenika, Andrewa.

Zbog curenja fotografija koje du neosporno dokazale aferu vojvotkinje došlo je do golemih sukoba u kraljevskoj obitelji, a Sarah i Andrew nakon pet mjeseci napokon su se odlučili i službeno razići te rastati. Podsjetimo se, u braku su dobili dvije kćeri, princeze Beatrice i Eugenie, a danas su zapravo jako dobri prijatelji.

Sarah Ferguson i princeza Diana
Profimedia 

Kada su skandalozne fotografije objavljene Sarah je bila u kraljičinoj rezidenciji te se našla okružena neprijateljskim pogledima kada je ta vijest procurila u medije. Kada je Kraljica vidjela novinske natpise odmah ju je potjerala iz svog dvorca Balmoral u Škotskoj te je time započeta još jedna kraljevska rastava te godine.

Inače, cijeli se slučaj dogodio u trenutku kad su i princeza Diana i princ Charles krenuli živjeti odvojeno, kada se princeza Anne rastajala od prvog supruga te kada je došlo do velikog požara u dvorcu Windsor. Poprilično loša godina za kraljevsku obitelj koju je u kratkom periodu snašlo puno skandala.