Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVO VJENČANJE U BIJELOJ KUĆI NAKON 50 GODINA: Lijepa unuka američkog predsjednika jedina je imala tu privilegiju

Naomi Biden i Peter Neal izmijenili su zavjete na južnom travnjaku Bijele kuće u subotu ujutro, nakon više od godinu dana nakon zaruka.

 Naomi Biden i Joe Biden Izvor: Profimedia

Naomi Biden i Peter Neal vjenčali su se u subotu ujutro na dugo očekivanom vjenčanju u Bijeloj kući, prvom u gotovo desetljeću - i prvom ikada za unuku trenutnog predsjednika.

 Prvo vjenčanje u Bijeloj kući nakon 50 godina održalo se na južnom travnjaku Izvor: Profimedia

Par se vjenčao na privatnoj ceremoniji na južnom travnjaku, kojoj su prisustvovali Naomini baka i djed, predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden.

Naomi Biden do oltara su ispratili i otac i majka, kaže izvor blizak obitelji za People. Također, u još jednom sentimentalnom znaku Naomine bliskosti s majkom, mladenka je nosila đurđice, tradiciju u majčinoj obitelji.

 Naomi Biden i Peter Neal vjenčali su se na travnjaku Bijele kuće Izvor: Profimedia

Cjelodnevno slavlje nastavilo se ručkom u Bijeloj kući za uzvanike i članove uže obitelji, nakon čega je slijedio večernji prijem u izvršnoj vili s desertom i plesom.

Naomi (28) je diplomirala pravo na Columbiji i najstarija je kći predsjednikova sina Huntera Bidena i Hunterove bivše supruge Kathleen Buhle.

Neal, 25, koji je također studirao pravo, stažirao je za predsjedničku kampanju Hillary Clinton i u Bijeloj kući tijekom predsjedništva Baracka Obame.

Prema izvorima, Naomi i Neal trenutačno žive na trećem katu rezidencije Bijele kuće — jedan kat više od glavnog stambenog prostora Prve obitelji — i na istom mjestu koje je majka Michelle Obame, Marian Robinson, zvala domom tijekom osam godina njezina života. 

Par je najavio zaruke u rujnu 2021., a početkom ove godine potvrdio je da je Bijelu kuću odabrao za svoje mjesto. Njihovo vjenčanje obilježilo je prvo vjenčanje u Bijeloj kući od 2013., kada je predsjednički fotograf Pete Souza oženio Patti Lease u Rose Gardenu.

Naomi ima dvije sestre, Finnegan i Maisy, kao i dvije male polubraće i sestre, uključujući dječaka rođenog u ožujku 2020. po imenu Beau, po njezinom ujaku, Beau Bidenu, koji je 2015. umro od raka mozga u 46. godini.

Predsjednik Biden, koji danas puni 80 godina, dugo je govorio o bliskoj vezi koju dijele on i svaki od njegovih unuka.

U prošlom intervjuu za PBS Newshour, Naomi je objasnila da je njezin djed u središtu blisko povezanog klana Biden.

'Odrasli smo zajedno', rekla je. 'Pobrinuo se da svaka pojedinačna tradicija, svaki praznik, svi smo zajedno... Mislim da nije postojala nijedna odluka, bez obzira koliko velika ili mala, da nismo odlučili kao obitelj.'

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image