Kralj Charles III. navodno je bio nezadovoljan time što su njegov brat i sestra iskazali podršku princu Andrewu.

Fotografije Andrewa na zabavi pucanja na imanju Windsor zajedno s princem Edwardom i princezom Anne naišle su na hladan odgovor iz palače, piše The Mail on Sunday. 

Kralj Charles III. navodno je bio nezadovoljan time što su njegova braća i sestra iskazali podršku princu Andrewu.
Profimedia 

Okupljanje, koje se održalo dva dana prije 74. rođendana Njegovog Veličanstva, imalo je za cilj iskazati podršku Andrewu, koji je i dalje u nemilosti monarha zbog optužbi koje okružuju njegovu bivšu vezu s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom.

Princ Andrew odstupio je s kraljevskih dužnosti, a kraljica ga je lišila njegovih vojnih veza i pokroviteljstva nakon seks skandala ranije ove godine.

Princ Andrew odstupio je s kraljevskih dužnosti zbog seks skandala
Profimedia 

Zanijekao je optužbe protiv sebe i kasnije je sklopio izvansudsku nagodbu, navodno vrijednu 12 milijuna funti sa svojom tužiteljicom Virginijom Giuffre.

Izvor je za Mail on Sunday rekao da je kralj odlučio ne prisustvovati snimanju i da nije sretan što je Andrew tamo.

'Kralj Charles je navodno bio nezadovoljan što su se Edward i Anne javno sastajali s Andrewom i htio je da se jasno stavi do znanja da on nije bio dio zabave pucanja', rekao je izvor.

Princ Andrew je u nemilosti kralja Charlesa
Profimedia 

Izvor je dodao da su Anne i Edward bili 'privatno zabrinuti' za Andrewa i 'htjeli su provjeriti kako je', ali da je Charles mišljenja da Andrew 'ne bi trebao biti u javnosti' te da Njegovo Veličanstvo 'nije oduševljeno uopće'.

Iako se očekuje da će Andrew biti među kraljevskom obitelji na Božić, on neće biti uključen u godišnju obiteljsku šetnju do crkve Svete Marije Magdalene na Božić.

Kraljica Elizabeta lišila je princa Andrewa njegovih vojnih veza i pokroviteljstva
Profimedia 

Prošli tjedan se pokazalo da je Andrew planirao 'povratak' u javni život i vjeruje da je to još uvijek moguće, nakon što je njegova tužiteljica, Virginia Giuffre, odustala od tužbe koju je pokrenula protiv američkog odvjetnika Alana Dershowitza.

U galeriji pogledajte više fotografija braće Charlesa, Edwarda i Andrewa te sestre Anne.

Profimedia Kralj Charles, prinčevi Edward i Andrew princeza Anne su djeca kraljice Elizabete II. i princa Philipa