Luka Pavić 25-godišnji je slastičar iz Splita koji je osvojio srca brojnih gledatelja nakon što se, kao gostujući sudac, pojavio u nedavno prikazanoj epizodi Masterchefa. Njegov talent i znanje u slastičarstvu te karizmatičnu pojavu dio publike je odmah primijetio te mu od tada, kako je priznao redakciji našeg portala, porukama zatrpavaju inboxe društvenih mreža.

U razgovoru nam je otkrio kakav je osjećaj biti rame uz rame s poznatim chefovima kao što su Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin te je podijelio nekoliko detalja iz svog privatnog života.

'Imao sam ih priliku i prije upoznati. Na snimanju nisam imao preveliku tremu, više uzbuđenje i stvarno sam se osjećao kao na svom terenu. Sve je bilo bez stresa i panike. Za prvi put stvarno odlično', rekao je talentirani slastičar te je nadodao da se može zamisliti kao člana žirija u narednim sezonama te popularne kulinarske emisije.

Luka je školovani dizajner interijera, a njegova ljubav prema slasticama seže još od djetinjstva. Pavićevi roditelji, kako nam je otvoreno rekao, imali su predrasudu prema njegovu poslu, a sad su na svog sina najponosniji.

'Sam moj otac imao je predrasudu prema slastičarstvu. Kad sam mu rekao da bih upisao tu školu, nije mi pružio podršku. Većinom se za slastičara obrazuju žene. No, sada kada držim konzultacije, većina ljudi reagira pozitivno na mene', izjavio je atraktivni Splićanin koji, iako je okružen ženama, održava status 'solo'.

Luka Pavić talentirani je mladi slastičar
Instagram 

'Moj ljubavni status je sretno slobodan. Osoba koja me može privući mora biti mirna, ali pomalo i avanturista. Bitna mi je pozitivna osobnost prije svega. Ne treba znati kuhati, to je moj posao', iskren je bio Pavić.

Prije manje od godinu dana Luka je na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj je ćelav. Iskreni 25-godišnjak otkrio nam je pozadinsku priču te fotografije. Naime, bolovao je od zloćudne bolesti od koje se u roku od godinu dana uspješno izliječio.

'Prošle godine mi je dijagnosticiran tumor na mozgu četvrtog stupnja. A šanse za preživljavanje koje su mi davali splitski doktori bili su ravne nuli. No, na mom putu su se našli ljudi koji to nisu dozvolili i koji su mi dali drugo mišljenje. Operacija je trajala devet sati, prošao sam kemoterapije koje su trajale šest mjeseci.'

'Od zračenja nisam imao mučnine. Bilo je kao da idem na kavu. Sada sam dobro, nalazi su uredni, a snaga je dolazila sama od sebe. Nimalo svoju bolest nisam doživljavao kao moja okolina. Nemam straha od bolesti', ispričao je.

Iako broj njegovih pratitelja na društveni mrežama raste, Luka je priznao kako do sada nije imao pretenzije postati gastrobloger. No, uskoro se namjerava više angažirati oko društvenih mreža, a životni mu je san imati svoju akademiju na kojoj bi polaznike učio zanatskom, francuskom slastičarstvu.