Jučer su navijači hrvatske nogometne reprezentacije do posljednjeg trenutka gledali bez daha napetu utakmicu između Hrvatske i Belgije koja je, na našu sreću, nakon nekoliko gotovo sigurnih pogodaka Lukakua, ipak završila neriješeno - u našu korist.

Tako je iz naše skupine dalje prošao još Maroko, a nama dalje na popisu slijedi Japan s kojim igramo u ponedjeljak u 16 sati. Svakako, ekipa koju nitko nije očekivao u sljedećem krugu natjecanja.

A igrač o kojem se danas najviše piše svakako je Joško Gvardiol, 20-godišnji branič Vatrenih koji iz utakmice u utakmicu dokazuje svoju vrijednost i nevjerojatnu igru koja sve ostavlja u šoku.

Upravo zato brojni svjetski mediji već sada pišu da bi naš Joško mogao postati najskuplji branič u povijesti. Tako je talijanski novinar Alfredo Pedulla na Twitteru je najavio transfer hrvatskog reprezentativca. Novinar La Gazzette dello Sport napisao je: 'Chelsea - Gvardiol: radovi u tijeku, a za iznos komentirao da je 'manje-više sličan onom koji se spominjao tijekom ljeta'. 

Naime, tada se pisalo da je Chelsea službeno ponudio Leipzigu 90 milijuna eura za Gvardiola, a time bi definitivno postao najskuplji branič u povijesti jer bi sam iznos od 90 milijuna bio rekordan iznos koji je plaćen za stopera. Trenutni rekorder je Harry Maguire za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura.

Hrvatski junak nakon utakmice protiv Belgije otrčao je do tribina gdje ga je bodrila obitelj, a najprije ja zagrlio ponosnu majku Sanju.

Joško Gvardiol igrač je hrvatske nogometne reprezentacije
Instagram 

S njom su bile i starije sestre, 23-godišnja Lorena i 30-godišnja Franka. Inače, obje su studentice i rade - Franka se bavi rukometom, a Lorena modelingom i radi u prodaji.

Novinari su Joška nakon utakmice upitali kako će tek igrati kada skine masku, na što je on simpatično odgovorio. 'Što se mene tiče možda neću ni skidati masku do kraja karijere kad me ovako ide s njom!', našalio se Gvardiol.

Zanimalo ih je i što misli o transferu u Chelsea o kojemu se sve više priča, a nakon ovakvih partija zasigurno će biti jedna od glavnih tema i dalje. 'Ne znam što bih vam rekao. Velik je to klub, ali znam da ću sada ostati ovdje', zaključio je.