Legendarna voditeljica Željka Fattorini bila je jedna od glavnih zvijezdi subotnje špice.

77-godišnje nekad omiljeno lice malih ekrana prošetalo je Cvjetnim trgom u društvu supruga, kirurga Ivana Fattorinija koji ima simpatični nadimak 'dedek'.

Par je u sretnom braku 55 godina, a za jubilarnu 50. godišnjicu su obnovili i zavjete. Par se vjenčao davne 1967. godine u crkvi sv. Marka u kojoj su se zakleli na vječnu ljubav i to su, očito, mislili ozbiljno. Ugledni zagrebački liječnik od svoje je supruge stariji četiri godine.

Željka Fattorini sa suprugom na špici
Marko Lukunic/PIXSELL 

Dane u mirovini ovaj simpatični par krati šetnjama i odlascima po cvijeće i namirnice, a ni prošle subote nije bilo ništa drugačije.

Par ima dvoje djece, kći Ivu i sina Renzu, koji su također liječnici.

Željka Fattorini uživa u mirovini sa suprugom
Robert Gašpert 

‘U startu sam, zbog tradicionalnog odgoja te zbog tog što sam se, kao što rekoh, zaljubila kao kokoš, odlučila nikada se ne rastati. Prije starta smo dugo hodali i već nam je bilo jasno da neće biti lako. On kirurg, ravnatelj Dječje bolnice, zaljubljenik u sport, čovjek sa spremnim kovčegom. Ja s nemogućim radnim vremenom, bez pravila, rasporeda i planiranja. Da bih ostvarila pravu obitelj, da bi djeca imala sve što trebaju i zaslužuju, u tome naumu mi je uvelike pomogla baka Dossy – moja svekrva koja je živjela s nama naš život. Uvijek je bila spremna pomoći osmijehom, savjetom, žlicom. Nakon šest desetljeća zajedničkog života s Dedekom, podvlačim crtu i pri punoj pameti (još uvijek) kažem da se lako rastati, ali umjetnost je održati brak. Nije lagano, ali je lijepo zajedno ostarjeti i njegovati ljubav’, rekla je Željka jednom prilikom o njihovom braku.

Željka Fattorini i Ivan Fattorini u braku su 54 godine
Story arhiva 

Prije četiri godine par je obnovio zavjete, no ovoga puta na Korčulu u istoimenoj crkvi. uz njih su bili djeca i unuci.

Ovaj prekrasni otok pobuđuje im brojne prekrasne uspomene koje su doživjeli zajedno, jer upravo su od tamo Ivanovi roditelji, kojeg su nekad nazivali dobrim duhom Klinike za dječje bolesti.