Kim Basigner rođena je 8. prosinca 1953. godine. Nekad je bila uzor mnogim ženama, što zbog karijere, što zbog izgleda, a danas se mnogi pitaju što se dogodilo s nekadašnjom slavnom ljepoticom. Ljubila je mnoge ljepotane, a najviše se pamti razvod nje i glumca Aleca Baldwina. Osim razvoda, karijeru je uništila i estetskim operacijama te je to uvelike utjecalo na njezinu karijeru, a u javnosti se pojavljuje rijetko.

Kim Basinger nekad je imala zavidnu karijeru
Profimedia 

Hollywoodske zvijezde Alec Baldwin i Kim Basinger vjenčali su se 1993. godine, a 1995. na svijet im je stigla kći Ireland Basinger Baldwin. Razveli su se 2000. godine. Između slavnog para frcale su iskre kad su se upoznali no njihova strastvena romansa nije mogla riješiti neke razlike. Baldwin, rođen na Long Islandu, kupio je kuću u Hamptonsu i želio je da se obitelj ondje naseli, ali Basinger se previše sviđao Los Angeles i nikad se nisu preselili. Osim toga, Basinger se borila s agorafobijom (strah od otvorenog prostora). Baldwin, najstariji sin irske katoličke obitelji, navikao je na gužvu. Kad je Basinger osvojila Oscara za svoj rad u filmu 'LA Povjerljivo' 1997., to je samo dodatno opteretilo glumicu koja je bila sramežljiva pred kamerama.

Godine 1998. Basinger je rekla da njezin suprug 'ima najveće srce od svih koje sam ikad upoznala. Ali u isto vrijeme, on je crni irski katolik s temperamentom.' Baldwin je dvije godine kasnije za Vanity Fair rekao da je jedan od razloga zašto voli Basinger taj što je bila 'čudna'. Baldwin je svoju tadašnju suprugu usporedio s likom Tennesseeja Williamsa i rekao da je bila 'apsolutno izluđujuće osebujna, egzotična i ljupka osoba'.

Kim Basinger i Alec Baldwin vjenčali su se 1993. godine
Profimedia 

Strast para, u kombinaciji s njezinim ekscentričnim južnjačkim običajima i njegovim sjeveroistočnim temperamentom, doveli su do 'divlje vožnje' nakon što se par razišao.

Razvod Aleca Baldwina i Kim Basinger bio je ružan, a njihova borba oko skrbništva brutalna. Baldwin je 2013. svoj razvod od Basinger usporedio s Indokineskim ratom. 'Od 2000. do 2006., tijekom Dien Bien Phua, moje brakorazvodne parnice... jedva vam mogu reći što sam radio tih šest godina', rekao je za The Guardian . 'Bilo je to razdoblje koje je bilo jako bolno, šest godina sam gledao s litice.' 

Alec Baldwin i Kim Basinger u braku su dobili kći Ireland.jpg
Profimedia 

Godine 2007. TMZ je objavio govornu poštu koju je ljutiti Baldwin ostavio svojoj 11-godišnjoj kćeri Ireland. Bijesni Baldwin ostavio je bezobzirnu poruku za Ireland, nazvavši je 'nepromišljenom malom svinjom' i uvrijedio je Kim. 'Baš me briga što imaš 12 godina, ili 11, ili što si dijete, ili što je tvoja majka bezobzirna gnjavaža koju nije briga što radiš. Još jednom sam napravio magarca od sebe pokušavajući doći do telefona... Zadnji put si me ponizila ovim telefonom', rekao joj je.

Jednom se čak pokušao i opravdati. 'Jedini problem s tom govornom poštom bio je taj što su ljudi to učinili mnogo većom stvar nego što je bila', rekao je.

Ireland i Alec Baldwin imaju turbulentan odnos
Profimedia 

Basinger je debitirala u posljednjem filmu o Jamesu Bondu pokojnog Seana Conneryja, 'Nikad ne reci nikad' , iz 1983. godine, a kasnije je glumila u blockbusterima kao što su '9 i pol tjedana', 'Batman', 'Wayneov svijet 2' i '8 milja'. Glumica je kući odnijela Oscara za najbolju sporednu glumicu za svoj rad u filmu 'LA Confidential' iz 1997. godine.

Proglasila bankrot

Počevši od 1992., na vrhuncu karijere Kim Basinger je pretrpjela nekoliko velikih financijskih problema. Potpisala je glavnu ulogu u zlosretnom filmu Boxing Helena, kao žena kojoj dementni kirurg nakon prometne nesreće amputira udove i drži je zatočenu u kutiji. Basinger se predomislila i odustala od uloge. Tužena je zbog kršenja ugovora nakon što je usmeno pristala glumiti u filmu.

Kim Basinger uništila si je izgled operacijama
Profimedia 

Tijekom suđenja 1993., Basinger je otkrila da je bila zabrinuta u vezi filma. Proglašena je krivom za kršenje ugovora. Procijenili su gubitak od 6,4 milijuna dolara u potencijalnoj domaćoj i inozemnoj prodaji zbog odustajanja Basinger od uloge. Glumici je naređeno da plati 7,4 milijuna dolara odštete, izvijestio je tada Variety.

Dvije godine prije njenog gubitka, Basinger i grupa poslovnih partnera odlučili su uložiti 20 milijuna dolara u Braselton, grad koji je uključivao banku, industrijski park, 50 zgrada i 1700 hektara zemljište. Basingerin san bio je pretvoriti ga u veliki filmski i tonski studio. Baltimore Sun je izvijestio da je dogovor propao, a 1995. grupa je ponovno prodala imanje za samo 4,3 milijuna dolara uz značajan gubitak. Uz te značajne financijske udarce, Basinger je bila prisiljena podnijeti zahtjev za bankrot.