Princ Harry našao se na meti kritika bivšeg osoblja palače zbog 'nečuvene' usporedbe svoje supruge i princeze Diane u novom Netflixovom dokumentarcu.

Prve tri epizode šestodijelne serije pod nazivom Harry&Meghan objavljene su ovog četvrtka, a kraljevska obitelj navodno se priprema za teške kritike u seriji. Rane kontroverze su se već pojavile u ponedjeljak, nakon što je novi trailer pokazao snimku pokojne princeze od Walesa kako bježi paparazzima.

Princ Harry misli da palača nikada nije zaštitila Meghan Markle i njegovu obitelj
Profimedia 

Ubrzo nakon što je prikazana Dianina fotografija, vojvoda od Sussexa može se čuti kako govori: 'To je prljava igra. Bol i patnja žena koje se udaju za ovu instituciju - grupni napad na žrtvu.'

Nakon toga slijedi odlomak u kojem Meghan kaže da je 'shvatila da te oni nikada neće zaštititi', prije nego što Harry nastavi: 'Bio sam prestravljen. Nisam želio da se povijest ponovi.'

Više fotografija princeze Diane koja bježi paparazzima je zatim uključeno, uz senzacionalne novinske naslove objavljene 1990-ih prije njezine smrti.

Princeza Diana bježala je od paparazza kada je poginula u automobilskoj nesreći
Profimedia 

No korištenje ovih isječaka navelo je nekoliko bivših kraljevskih suradnika da se obruše na Harryja i Meghan, piše The Telegraph, koji kaže da par nije doživio nijedan incident upada medija na bilo koji način usporediv s Dianom.

Umjesto toga, vjeruju da par nepravedno poistovjećuje tračeve i negativan tisak s tipom paparazza koji ju je redovito pratio.

Jedan je tvrdio da Sussexi nisu bili otvoreni oko toga koji su ih točni incidenti naveli da napuste život u Britaniji i odu u SAD jer 'tamo nema ničega za njih'.

Kritizirajući ono što su oni doživjeli kao naglasak na drami umjesto stvarnosti, izvor je za novine rekao: 'Ovo je sve narativ. Kažu 'sve se promijenilo', ali što time misle?

'Što je bilo toliko loše da opravdava usporedbu s princezom Dianom? Čini se da poistovjećuju njezinu smrt s nekoliko negativnih priča i tračeva.'

Princ Harry usporedio je princezu Dianu s Meghan Markle
Profimedia 

Dodali su: 'Stavljajući to nasuprot slikama žene koja je bila progonjena u drugoj eri užasnih medija i koja je umrla u prometnoj nesreći. Odvratno je.'

Izvor je zatim opisao priču koju su ispričali Harry i Meghan kao 'odvratnu' i 'sramotnu', dodavši: 'Činjenice kao da više nisu važne.'

Sljedeći dijelovi dokumentarca dolaze tjedan dana kasnije, 15. prosinca.

Još jedan segment promotivnog isječka o kojem se puno pričalo vidi Harryja kako napada svoje najmilije, inzistirajući na tome da kraljevska obitelj nije samo odgovorna za 'curenje' priča u novine, već ih je i namjerno 'podmetnula'.

Kritike su također bile usmjerene na naizgled nepovezane snimke uključene u trailer za seriju.

U galeriji pogledajte više fotografija princeze Diane i Meghan Markle u sličnim izdanjima.

Profimedia Odjevne kombinacije Meghan Markle i princeze Diane