Supružnici Meghan Markle i princ Harry glavna su tema ovih dana, a jedino ih povremeno u drugi plan 'baci' Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru.

Par se u dokumentarcu 'Harry i Meghan' žestoko obrušio na kraljevsku obitelj i iznijeo niz optužbi. Neki britanski političari su njihovo ponašanje nazvali sramotnim i istaknuli da im treba oduzeti titule, a pozvali su i na bojkot serije, odnosno Netflixa.

Mnogi su primijetili i način na koji je počeo dokumentarac čije su tri epizode objavljene 8. kolovoza. 'Članovi kraljevske obitelji odbili su komentirati sadržaj unutar ove serije', naglasili su producenti odmah na početku.

No izvor iz Buckinghamske palače ispričao je za britanski medij da to uopće nije istina i da supružnici nisu uopće pitali njegovu obitelj da sudjeluje u seriji čijih će ostalih tri epizode biti objavljeno 15. prosinca. Ističe kako su 'preskočili' tu mogućnost jer su bili svjesni da mogu osporiti njihove skandalozne tvrdnje, a poznato je kako su Meghan i Harry htjeli izmijeniti neke dijelove serije nakon smrti njegove bake, kraljice Elizabete II. u rujnu.

Kada je dokumentarac objavljen u četvrtak, kraljevski dužnosnici u Londonu su rekli da ih nitko nije kontaktirao za komentar. Izvor je opvrgnuo bilo kakav kontakt s producentima serije i istaknuo da nisu tražili izjavu od nijednog člana krraljevske obitelji u vezi sadržaja serije.

Dokumentarna serija princa Harryja i Meghan Markle
Profimedia 

Također je otkrio da je za sada odlučeno da kralj Charles III. i princ William neće davati komentare o skandaloznom dokumentarcu.

Inače, Harry i Meghan su iznijeli sedam optužbi protiv kraljevske obitelji. Princ se požalio da su ga članovi kraljevske obitelji pitali zašto bi njegova supruga Meghan trebala biti zaštićena od medijskih nagađanja. Objasnili su mu da je to iskušenje kroz koje moraju proći sve žene, a to su doživjele i njegova majka, princeza Diana i šogorica Kate Middleton.

Harry i Meghan su dobili uputu da ne komentiraju medijske napise o sebi jer je obiteljski moto 'nikada se ne žali, nikada ne objašnjavaj'.

Meghan Markle se narugala klanjanju kraljici
Profimedia 

U prvoj epizodi se Harry obračunao sa svojim ocem, kraljem Charlesom tvrdeći da ima prijatelje u Bocvani 'koji su ga doslovno odgojili'. Princ je imao 12 godina kada mu je majka, princeza Diana poginula u prometnoj nesreći, a u dokumentarcu je progovorio o ljubavi prema Africi i dobrotvornom radu koji ga je ondje doveo.

Meghan i Harry su otkrili i da je problem bio što je ona američka glumica. 'Iznenadilo ih je što jedan riđokosi muškarac može osvojiti tako lijepu i inteligentnu ženu. No činjenica da sam bio u vezi s američkom glumicom vjerojatno je bilo ono što je pomutilo njihovu prosudbu više nego išta drugo. Ona je američka glumica pa ta veza neće dugo trajati', dodao je Harry.

Princ Harry kaže da je odabrao suprugu srcem
Profimedia 

'Moja karijera glumice je bila najveći problem, smiješno. Postoji velika ideja o tome kako to izgleda sa stajališta Ujedinjenog Kraljevstva - Hollywood i jako im je jednostavno na to s prezirom gledati', nadovezala se Markle.

Više fotografija Harryja i Meghan pogledajte u galeriji.

Profimedia Meghan Markle i Harry žele uništiti kraljevsku obitelj zbog zarade