Na dočeku Vatrenih se okupilo oko 80.000 ljudi, a među onima koji su htjeli pozdraviti naše reprezentativce, bili su hrvatski premijer Andrej Plenković i neki članovi Vlade, odnosno Sabora.

Plenković je stigao na Trg bana Josipa Jelačića u društvu svog sina Marija te predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i ministara Gordana Grlića Radmana, Davora Božinovića i Marija Banožića. Izbornik Zlatko Dalić i igrači su redom pozdravili premijera i ostale političare.

Andrej Plenković sa sinom na dočeku Vatrenih
Marko Prpić/PIXSELL 

Ipak, najslađi su bili prizori nogometaša s Plenkovićevim sinom. Neki su se rukovali sa osmogodišnjim Marijem dok ga je Luka Modrić potapšao po glavi.

Andrej Plenković sa sinom na dočeku Vatrenih
Marko Prpić/PIXSELL 

Inače, najviše je pažnje na dočeku Vatrenih privukao Joško Gvardiol (20) kojem su bili posvećeni brojni transparenti.

'Joško, sviđaš se mojoj prijateljici Marici. Marica je starija od tebe i ima plave oči. Bok, Joško. Ja sam Marica', 'Joško, mi te volimo', 'Joooškoo, imam plave oči', 'Joško, prihvaćaš ponudu?', 'Joškec, si za ples pod maskama?', 'Gvardiole, ženi me', 'Joško, tražiš plave oči? Tu su', bili su neki od natpisa.

Natpisi za Joška Gvardiola
Sanjin Strukić/PIXSELL 

Gvardiol se obratio i okupljenima kao i većina njegovih kolega iz reprezentacije.

'Iskreno, ne bih pjevao. Htio bih se zahvaliti svima vama, ovdje prisutnima, puno vas volimo i nadam se da ste me čuli. Sve vas puno volimo i uživajmo', poručio je Joško.