Princ Harry oduvijek je bio crna ovca kraljevske obitelji, a kad se 'spojio' s ljubavi svog života, glumicom Meghan Markle, stvari su baš jako eskalirale. Već se na samom početku veze s Meghan udaljio od brata s kojim je njegovao blizak odnos, a sad nije u dobrim odnosima gotovo ni s jednim članom kraljevske obitelji.

Napuštanje kraljevskih dužnosti i selidba u SAD, zloglasni intervju za Oprah Winfrey, neprestani izlasci u medije, ništa od toga nije pomoglo da se obiteljski odnosi poprave, a ulje na vatru je, jasno, dolila skandalozna serija u kojoj su Meghan i Harry opet opleli po obitelji. Također, nitko od njih baš ne veseli ni Harryjevoj biografiji koja, pod nazivom 'Spare', odnosno 'rezervni', izlazi u siječnju iduće godine.

Princ William i princ Harry nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Kraljevski fanovi, ali i hejteri, nestrpljivo čekaju objavu knjige, a do tad je glavna tema još uvijek serija 'Harry & Meghan' u kojoj je spomenuti dvojac puno toga rekao, a britanski novinari su odlučili zamoliti stručnjake za govor tijela da bi protumačili i ono što su otkrili, a nisu namjeravali.

U jednoj od najeksplozivnijih scena u seriji, princ Harry se prisjetio napetog sastanka koji je imao s pokojnom kraljicom, svojim ocem Charlesom i bratom Williamom, a na kojem su razgovarali o tome kako on i Meghan namjeravaju napustiti kraljevske dužnosti i otići iz Velike Britanije da bi započeli novi život.

Harry je tad izjavio da je William pobjesnio i urlao na njega.

Princ Harry želi ostati odan kraljevskoj obitelji
Profimedia 

'Bilo je zastrašujuće kada je brat vikao na mene dok je moj otac govorio stvari koje jednostavno nisu bile istina i moja baka koja je tiho sjedila i sve to prihvaćala', izjavio je Harry te dodao da ga je pogodilo što se njegova baka nije umiješala već je samo mirno sjedila.

Stručnjak za govor tijela Darren Stanton komentirao je kako je princ Harry odašiljao jasne signale ljutnje, ali i da se iz njegovog govora tijela vidi da još uvijek osjeća odanost kraljevskoj obitelji.

‘Kad je govorio o sastanku s Williamom, Charlesom i kraljicom preko lica mu je prešao ljutiti izraz. Jasno je da osjeća veliku frustraciju i ljutnju kad se sjeti te situacije. Nakon toga je protrljao desnu ruku po koljenu, što je gesta kojom je sam sebe ohrabrio, prije nego što je nastavio govoriti o kraljici. Tad je spustio oči i njegovo je držanje pokazalo da je bijes zamijenila tuga’, rekao je Stanton.

Princ Harry i Meghan Markle snimili su dokumentarac
Profimedia 

‘Sve u svemu, Harry je pokazao kombinaciju stresa i ljutnje. Jasno je da je htio napustiti kraljevske dužnosti, no i da je želio ostati odan kraljici i svom ocu. Vuklo ga je u različitim smjerovima, a on je htio napraviti sve najbolje za svoju obitelj. Harry nije čovjek koji bi mogao dobro sakriti stres i brigu na licu. Mislim da ga je cijela situacija duboko pogodila’, objašnjava stručnjak.

Inače, ovo dolazi nakon vijesti koja se proširila britanskim medijima koji su prenijeli da Harry i Meghan žele ispriku kraljevske obitelji prije nego što odluče hoće li prisustvovati krunidbi kralja Charlesa koja će se održati iduće godine.

The Mirror piše da Harry i Meghan zahtijevaju sastanak sa starijim članovima kraljevske obitelji, te da žele da oni 'preuzmu odgovornost' za bol i štetu koju su njih dvoje doživjeli.

Princ Harry i Meghan Markle žele ispriku kraljevske obitelji
Profimedia 

No, Mirror navodi i da ispriku iz Buckinghamske palače slavni par neće dočekati sve dok Harry i Meghan ne priznaju svoje pogreške. Katie Nichols, urednica rubrike o kraljevskoj obitelji u Vanity Fairu, tvrdi da nema šanse da kraljevska obitelj napravi prvi korak.

'Ono što se mora dogoditi je priznanje da je bilo pogrešaka s obje strane, a tek nakon toga se može otvoriti put k pomirenju. No, Charles zna da podijeljena monarhija nije monarhija kakvu svijet želi vidjeti', rekla je.

'Harry jako dobro zna da se William neće osvećivati. Mislim da je odluka palače da se nikad ne žali i nikad ne objašnjava u ovom slučaju apsolutno ispravna strategija jer bi svaki komentar ovdje samo dodao ulja na vatru', dodala je.

Podsjećamo, iz palače su odbili komentirati dokumentarnu seriju Harryja i Meghan bez obzira na to koliki je skandal izazvala.

Princ William je navodno vikao na Harryja i Meghan Markle
Profimedia 

Princ William navodno je izjavio kako nikad neće gledati taj dokumentarac i zamolio je svoje prijatelje ‘da se ne obaziru’ na tvrdnje iznesene u njemu.

Unatoč tome, ‘neće tolerirati’ da drugi negativno govore o Harryju iako je bijesan i tužan zbog dokumentarca, piše Daily Mail.

Izvori su za The Telegraph rekli da se William i dalje zaštitnički ponaša prema mlađem bratu.

‘Teško da će ikada više surađivati. Ali mogu li ponovno imati bratski odnos? Možete se nadati tome’, poručio je izvor.