Silvana Armenulić je bila velika zvijezda glazbene scene Jugoslavije, no njezinoj je sreći i uspjehu došao je kraj kada je tragično preminula u prometnoj nesreći 1976. te zavila svoje fanove i obitelj u crno. Kako je trenutno film 'Toma' već neko vrijeme jako gledan i spominjan u cijeloj regiji, svi vjerojatno dobro znaju priču o Tomi Zdravkoviću i Silvani, njegovoj neprežaljenoj ljubavi i kolegici.

Zbog popularnosti filma i njihove nesuđene ljubavne priče koja je uvijek ostala na platonskoj razini, mnogi su se zainteresirali za njihove privatne živote. Tako se zna da je Silvana, kada je poginula, iza sebe ostavila kćerkicu Gordanu koja je u trenutku njezine smrti imala tek 12 godina. Silvana je Gordanu dobila u braku s tenisačem Radmilom Armenulićem, a danas tako Gordana ima 58 godina te je sličnost s njezinom pokojnom majkom nevjerojatna. Mnogi tako tvrde da izgleda kao kopija plavuše Silvane.

'Na današnji dan, prije 46 godina, u 21.30 prestalo je kucati srce moje mame. Nakupilo se toga za četiri života. Nedostaješ mi. Da me zagrliš. Da osjetim tvoj dodir. Da me poljubiš. Da me nasmiješ. Da samo budeš pored mene. Jaka sam, čak i kada mi suze idu niz lice, uvijek sam dovoljno hrabra da kažem – dobro sam. Nisam sama jer ti živiš u mom srcu, zauvijek u mom srcu. Bože, koliko mi nedostaješ', napisala je Gordana nedavno na godišnjicu Silvanine pogibije.

Gordana je inače dobila ime po svojoj baki, Radmilovoj majci, dok su za njezinu ljepotu zaslužni geni njezine majke Silvane. Oni koji ju poznaju tvrde da žene imaju isti osmijeh te da je Gordana naslijedila majčin šarm i karizmu. No, želju da nastupa i pjeva nije nikada osjetila pa danas radi kao profesorica matematike u jednoj beogradskoj gimnaziji i majka je dvojice sinova.

Jednom prilikom se na Instagram stranici koja je posvećena upravo Silvani, pojavila fotografija na kojoj je pjevačica sa svojom kćeri pa je ta objava prikupila veliki broj lajkova u jako kratko vrijeme.

Silvana Armenulić je tragično preminula 1976.
YouTube Silvana Armenulic - Nocas mi srce pati

Podsjetimo se, Silvana Armenulić poginula je 10. listopada 1976. godine u nesreći na autoputu Beograd - Niš. Nesreća se dogodila kada se pjevačica vraćala s koncerta iz Aleksandrovca. Sa Silvanom su nastradali i njezina sestra Mirjana Barjaktarević i violinist Rade Jašarević.