Da je vijest o iznenadnoj smrti jednog od najcjenjenijih domaćih pjevača Massima Savića teško pogodila ne samo njegovu obitelj, kći Mirnu i suprugu Eni, već i njegove brojne prijatelje i kolege, najbolje svjedoče njihove tužne izjave kojima su se opraštali od voljenog prijatelja.

Među brojnim poznatim Hrvatima koji su se pojavili na Massimovoj komemoraciji, održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu ovog petka, bila je i Maja Bajamić koja nije mogla suspregnuti suze dok je govorila o njemu. 

Maja Bajamić na komemoraciji Massima Savića
Robert Gaspert 

‘Imala sam čast s njim odraditi jedan dosta veliki i intenzivan televizijski projekt ‘Zvijezde’ i družili smo se. Ja sam tad bila najmlađa od svih tih ljudi u žiriju koji su tad već bili velika imena. Sjediti pokraj Massima i slušati kako on sluša i učiti. Jednostavno biti u blizini njegove aure je bilo za mene kao mladu glazbenicu koja još tad nije bila ni shvaćena ni prihvaćena kako treba ni od struke ni od publike bilo je beskrajno veliko zato što je imao jednu dušu na koju ego nikad nije utjecao i pružio je zaista beskrajnu ljubav i topline onda kad su to rijetki radili za mene', rekla nam je Maja dok je joj je pucao glas.

Maja Bajamić plakala je na komemoraciji Massima Savića
Robert Gašpert 

'Zbog toga i, naravno, zbog svega što je radio, ostavio tragove, bio toliko predan glazbi i živio svoj poziv, o tome uopće ne treba govoriti, o njegovim pjesmama, načinu na koji je pjevao i živio svoj poziv, veličanstveno. I čast mi je bila provoditi vrijeme s njom i njegovom suprugom Eni koja je uvijek bila… Razmišljala sam hoću li ja ikad imati nekog tko će tako biti uz mene jer baviti se ovim poslom je poseban izazov, a imati partnera koji podržava i zaista shvaća put umjetnika je beskrajno. Mislim da je živio veliki život. Kratko, ali veliko i massimalno', zaključila je Maja.

Od Massima su se došli oprostiti i Vanna sa suprugom Andrijom Vrdoljakom, Alka Vuica, Marko Tolja, Husein Hus Hasanefendić, Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, Vlatka Pokos, Tatjana Jurić, Nikša Bratoš, Uršula Tolj, Ivan Dečak….

Podsjećamo, posljednji ispraćaj Massima Savića zakazan je za 3. siječnja u 11 sati na Gradskom groblju Zadar, a kao i komemoracija, bit će otvoren za sve koji se žele oprostiti od voljenog pjevača.

Više fotografija s komemoracije Massima Savića pogledajte u galeriji:

Robert Gašpert Poznati na komemoraciji za Massima Savića, drugi dio
Robert Gašpert Komemoracija Massima Savića