Princ Harry podigao je prašinu svojom biografijom 'Spare' ('Rezerva') koja će se naći u prodaji ovog utorka, a očito s prodajom neće biti problema.

Naime, dijelovi njegove knjige su procurili u javnost nakon što ih je objavio The Guardian. Prvo se saznalo da je princ William udario princa Harryja zbog Meghan Markle, a onda da su upravo njegov brat William i Kate Middleton krivi što se pojavio na zabavi u nacističkoj uniformi.

Kralj Charles i princeza Diana s bebom Harryjem
Profimedia 

Nakon toga je stiglo još jedno priznanje kojem se nitko nije nadao, a riječ je o glasini o kojoj se godinama raspravlja, o tome je li kralj Charles otac princa Harryja. Često se govorilo o danu kad je princeza Diana rodila Harryja i neugodnoj situaciji kada je Charles vidio da je riđokos.

Kasnije i dok su supružnici tradicionalno pozirali ispred bolnice u Londonu nije bilo euforije kao kad je rođen princ William. Umjesto toga je Charles bio neraspoložen i nervozan. Pričalo se tada da je budući kralj htio kćer, a Diana je krila od njega da opet nosi sina.

Kralj Charles i princeza Diana s bebom Harryjem
Profimedia 

Princeza je rađala Harryja devet sati i imala je težak prođaj, a najšokantnija je bila Charlesova reakcija kada je ugledao sina. 'Auuu, dječak je i još je riđokos', rekao je i kasnije je u brojnim svađama s Dianom implicirao da nije njegovo dijete.

Nije bio uopće dirnut rođenjem drugog sina nego ih je doveo iz bolnice u Buckinghamsku palaču i otišao igrati polo. To je Diani slomilo srce, a svi koji su čuli tu priču, nisu mogli vjerovati koliko je Charles bezosjećajan.

No postojala je sumnja tko je pravi Harryjev otac jer tada već i Diana i Charles imali afere. Neki vjeruju da je princeza zatrudnjela s bojnikom Jamesom Hewittom, jedini muškarac za kojeg je ona priznala da ga je voljela. Imali su intenzivnu romansu, a sličnost između Harryja i Dianinog bivšeg ljubavnika njegove majke je takva da su mnogi godinama uvjereni da je Hewitt prinčev otac.

Kralj Charles i princeza Diana s bebom Harryjem
Profimedia 

Čini se da je sada Harry na neki način potvrdio glasine. Charles je u jednom trenutku, navodno kroz šalu rekao Harryju: 'Tko zna jesam li ja uopće tvoj otac', nakon što je upoznao mentalnog bolesnog čovjeka koji je tvrdio da je pravi princ od Walesa.

Harry je ispričao da se njegov otac volio šaliti te se prisjetio anegdote iz posjete jednoj psihijatrijskoj ustanovi. 'Tko zna jesam li ja uopće tvoj pravi otac? Možda je tvoj otac zaista u Broadmooru (psihijatrijska ustanova), dragi moj sine', navodno se tada Charles našalio.

Bojnik James Hewitt je bio ljubavnik princeze Diane
Profimedia 

Harry je napisao da je šala bila krajnje 'neukusna' s obzirom na glasine da mu je Hewitt otac. Ako uzmemo u obzir medijsku pompu upravo oko toga tko mu je otac i glasina koje ga prate tokom cijelog života, jasno je što je ovakvo 'sprdanje' na tu temu, pogotovo javno, više nego neukusno, kako je istaknuo Harry.

Inače, Hewitt je jednom prilikom dao odgovor na pitanje vjeruje li da je prinčev otac. 'Nisam', istaknuo je i dodao je da Harry rođen kada su on i Diana započeli vezu te da nije moguće da je on njegov otac.