Princ Harry podigao je prašinu svojom biografijom 'Spare' ('Rezerva') koja će se naći u prodaji ovog utorka, no dijelovi kontroverzne knjige već su procurili u javnost. Najviše pažnje privlači Harryjeva ispovijest o odnosu s bratom Williamom.

Princ William i princ Harry nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Mnogo toga je Harry zamjerio svom starijem bratu, među ostalim i to što ima ljepše uređen dom, a jedna od stvari oko kojih su se braća zakačila bilo je i nešto naizgled nevažno na Harryjevom vjenčanju s Meghan Markl.

Princ je u svojoj autobiografiji otkrio da je prije svega bio problem odrediti gdje će se ceremonija održati. Meghan i njemu se žurilo, željeli su malo i intimno vjenčanje, čak su razmišljali da pobjegnu i vjenčaju se u Bocvani. Hariju je pala na pamet i najpoznatija vjerska ustanova u državi, a William nije krio svoje mišljenje...

Princ William i princ Harry nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Westminstersku opatiju odbacio je jer su se tamo vjenčali Kate Middleton i on, Katedrala Sv. Pavla nije došla u obzir jer su tamo njihovi roditelji sklopili brak, jednu crkvu je William smatrao prevelikom... Prava ‘drama’ nastala je, međutim, oko toga hoće li se princ Harry obrijati pred svadbu.

Nakon što sam proživio stres oko toga da pitam baku mogu li oženiti Meg, mislio sam da neću imati hrabrosti da tražim još nešto. Međutim, usudio sam se i pitao je: ‘Bako, mogu li imati bradu na vjenčanju?’, napisao je Harry.

Princ William i princ Harry nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Kako je objasnio, to nije bila stvar za raspravu jer strogi vojni protokol zabranjuje bradu, a Harry se ženio u uniformi. Međutim, pokojna kraljica Elizabeta II. dopustila mu je to, a William je bio iznenađen što je Harry uopće pomislio da je pita tako nešto.

Stavio si je u neugodan položaj, Harolde. Nije imala izbora osim da pristane’, navodno je vikao princ William.

Princ William i princ Harry nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Harry se požalio i da njegov stariji brat nije htio prekinuti s ovom temom, naredio mu je da se obrije te je pričao o tome barem tjedan dana. Navodno mu je William rekao da mu je ovo važno jer njemu nije bilo dozvoljeno imati bratu.

Mrzio je to što sam imao povlasticu koja je njemu uskraćena’, zaključio je Harry.